Nišlije pobedom otvorile Arena ligu Srbije

2122

Proteklog vikenda na terenu OŠ „Sutjeska“ u Zemunu odigrao se istorijski meč premijerne Arena lige Srbije između tima američkog fudbala Univerziteta u Beogradu i Imperatora iz Niša. To je bila prva zvanična utakmica beogradskog univerzitetskog tima.

Gosti iz Niša su bolje otvorili utakmicu i već u prvoj četvrtini njihova odbrana je postigla sejfti zbog greške napada Univerziteta BG (0 : 2). Povisili su zatim pasom Jovice Jovića od 35 jardi, a siguran u hvatanju je bio Andrej Živković (0 : 8). Greškom kvoterbeka studnetskog tima pas je uspešno presečen, pa je trčanjem od 30 jardi poentirao Veljko Vojvodić (0 : 14). Tako se završilo prvo poluvreme.

U trećoj četvrtini Bojan Stefanović bacio je pas od 6 jardi za Andreju Živkovića, čime su se Nišlije rezultatski već odlepile na sigurnih 0 : 20). Ipak, prve poene za univerzitetsku ekipu trčanjem je postigao Aleksa Denović. Tačku na „I“ stavio je Andreja Živković trčanjem od 30 jardi.

Oba tima su dala svoj trenutni maksimum, neki treneri su zadovoljni, a neki ne. Ipak, obe strane imaju dve nedelje da isprave nedostake jer su sledeće druženje i revanš utakmica zakazani za 4. novembar u Nišu.

Reklo bi se — gotovo je tek prvo poluvreme ove istorijske utakmice.

Tim Univerziteta u Beogradu