Najbolji pojedinci u SPORT KLUB Prvoj ligi Srbije 2018

4321
Strahinja Stepović, MVP SPORT KLUB Prve lige Srbije 2018 (Foto: Igor Lazarević)

Strahinja Stepović, vajd-risiver šampionske ekipe Wild Boars, proglašen je za najkorisnijeg igrača SPORT KLUB Prve lige Srbije 2018. godine u tradicionalnom glasanju trenera prvoligaša.

Osim najznačajnijeg priznanja, Stepović je proglašen i za najboljeg hvatača lige, a njegov klub „pokupio“ je ukupno pet nagrada — pored pomenute dve, njihovi igrači proglašeni su najboljima u kategoriji „najbolji defanzivni linijaš“, „najbolji kiker/panter“ i „najbolji strani igrač“.

Tako je za najboljeg defanzivnog linijaša proglašen MVP prošlogodišnjeg Serbian Bowla Milorad Novaković, Petar Goić je ponovo najbolji šuter u ligi, dok je fantastični raning-bek Džošua Kezada najbolje inostrano pojačanje ove sezone u srpskim klubovima.

Petar Goić je prikupio 10 bodova, isto koliko i Darko Klasan iz Meridian Indiansa, ali je zbog većeg broja datih poena u sezoni njemu data prednost prilikom odlučivanja.

SBB Vukovi osvojili su četiri nagrade. Vođa napada Kari Verčer najbolji je kvoterbek, Mihailo Josović raning-bek, Aleksandar Stanković ofanzivni linijaš, a Danijel Maksimović najbolji je lajnbeker.

Goran Zec iz Meridian Indiansa treću godinu zaredom poneo je titulu najboljeg defanzivnog beka, a lepo priznanje za fer-plej ove godine otišlo je u ruke Mamuta iz Kikinde.

Predstavnici prvoligaških klubova su i ove sezone o najboljima odlučivali dodelom 3, 2 ili 1 poena. Za svaku pojedinačnu kategoriju u konkurenciji su bili isključivo domaći igrači, izuzev za poziciju kvoterbeka, ne bi li se stimulisao domaći fudbal. Budući da stranci imaju značajnu ulogu u ovom sportu u Srbiji, za njih se moglo glasati u posebnoj kategoriji „najbolji stranac“.

Najboljim pojedincima biće uručene nagrade i plakete tokom Serbian Bowla XIV u nedelju 8. jula.

Detaljan pregled dodeljenih glasova za svaku navedenu kategoriju možete pogledati OVDE >>>.