Kadeti Vukova novi šampioni Srbije

1345

Kadetski tim SBB Vukova osvojio je šampionski pehar u uzrasnoj kategoriji do 17 godina, pošto je u utakmici poslednjeg, 5. kola, ubedljivo pobedio protvnike iz Pančeva sa 70 : 0.

Vukovi su poslednjim trijumfom napravili presudan korak u osvajanju prvenstva, budući da za sobom imaju sve pobede (5—0), a nijedan od preostalih pet timova nije u prilici da ih dostigne. Osim šampionskim peharom, sjajna sezona krunisana je i podatkom da nisu primili niti jedan tačdaun, a postigli su impresivnih 213 poena.

Junak poslednjeg meča protiv Pantera bio je Aleksandar Mlađen koji je istrčao pet tačdauna. Dimitrije Obradinović je poentirao dva puta, Nikola Treskanica i Aleksa Dželetović po jednom, a i odbrana je isforsirala sejfti u prvoj četvrtini.

Vukovi su tako prvi put od uvođenja U17 uzrasne kategorije 2016. godine postali državni šampioni, preuzevši dvostruku titulu od Meridian Indiansa.

Istog dana odigran je i meč u Zemunu, između Pirates Dragonsa i Black Hornetsa iz Jagodine. Taj susret pripao je gostima koji su slavili sa 50 : 8, ubeleživši drugu pobedu ove sezone. Talentovani Veljko Nešić predvodio je svoj tim do pobede sa tri passing i dva rushing tačdauna.

Rezultat

0 : 8 — Nešić trčanje 40 yd, TPC Nešić za Ivanovića
0 : 16 — Marinković presečen pas 25 yd, TPC Nešić
0 : 24 — Nešić pas 1 yd za Mihajlovića, TPC Đorić
8 : 24 — Stojanović pokupljen fumbl, TPC Stojanović
8 : 30 — Ivanović trčanje 80 yd, neuspešan TPC
8 : 36 — Nešić pas 74 yd za Ivanovića, neuspešan TPC
8 : 42 — Nešić pas 21 yd za Radivojevića, neuspešan TPC
8 : 50 — Nešić trčanje 80 yd, TPC Nešić

— Kadetski tim Jagodine ove sezone je u odnosu na prošlu dosta napredovao, te se od ovih momaka u budućnosti očekuje da budu osovina juniorskog tima, a potom i seniorskog tima. Na ovoj utakmici uspeli smo da razigramo i naše pionire koji imaju pravo nastupa za kadetsku selekciju i možemo zaključiti da za sada sve ide svojim tokom. Čestitao bih protivniku na fer-pleju i poželeo uspeha u budućnosti — izjavio je posle meča Dejan Srećković, glavni trener kadeta Jagodine.