Baraž: Golden Bearsi izborili opstanak u Prvoj ligi Srbije

1969
Foto: Bor030.net

Ekipa Golden Bears iz Bora izborila je opstanak u Prvoj ligi Srbiji pošto je u baražu bila bolja od drugoplasiranih drugoligaša Vitezova iz Kleka sa 28 : 21, pa će se i naredne godine takmičiti u najvišem rangu.

Kako se i očekivalo, viđena je tvrda i neizvesna utakmica, u kojoj je prevashodno dominirala igra trčanjem, a u kojoj su se domaćini bolje snašli. Samo jedan posed lopte delio je Klečane od plasmana u najviši rang, no ipak, Medvedi su se u ovom trenutku pokazali kao tim kojem je prvoligaško iskustvo doprinelo da pobede vrlo uigrane i opasne Vitezove.

Foto: Bor030.net

Veći deo meča igralo se „tačdaun za tačdaun“, a presudnu prednost Borani su stekli u drugoj četvrtini, kada su gostima „pobegli“ na razliku dva poseda lopte. Poveli su Vitezovi kratkim trčanjem sjajnog importa Majkla Tomasa, ali su zatim domaćini uzvratili istom merom, najpre zahvaljujući Aleksandru Bogdanoviću, a onda i Saši Petroviću.

Klečani su ključnu grešku napravili u drugoj četvrtini, kada je napad izgubio loptu intersepcijom na svojoj polovini terena. Lopte se dokopao Goran Dimitrijević koji je istrčao treći tačdaun za domaćine. Taj pogodak uneo je sigurnost u redove Bearsa pa su za značajnom rezultatskom zalihom otišli na odmor.

Ipak, u nastavku su Vitezovi nastavili da forsiraju napad, što je dalo rezultat. Tačdaun pasom Lazara Sporina, za više od dužine pola terena, smanjili su razliku, ali je u poslednjoj deonici Bogdanović postigao novi tačdaun za, ispostavilo se, nenadoknadiv zaostatak gostiju. Poslednji pogodak na meču dao je „vitez“ Stefan Stojković, ali je na tome sve i završeno.

1/4 — 7 : 7
0 : 7 — trčanje 2 yd, Majkl Tomas; PAT Zdravko Vujanov
7 : 7 — trčanje 2 yd, Aleksandar Bogdanović; PAT Saša Petrović
2/4 — 14 : 0
14 : 7 — trčanje 7 yd, Petrović; PAT Petrović
21 : 7 — vraćanje intersepcije 40 yd, Goran Dimitrijević; PAT Darko Stojiljković
3/4 — 0 : 7
21 : 14 — pas 55 yd, Lazar Sporin za Majkla Tomasa; PAT Vujanov
4/4 — 7 : 7
28 : 14 — trčanje 5 yd, Bogdanović; PAT Nikola Ilić
28 : 21 — trčanje 5 yd, Stefan Stojković; PAT Vujanov

Golden Bearsi su na taj način izborili opstanak u najvišem rangu i naredne sezone, dok će Klek ostati u drugoj ligi te pokušati da se sledeće godine popne na stepenik više.