CEFL Kup: SBB Vukovi dočekuju turski tim Sakarya Tatankalari

624
Ilustracija: CEFL

U drugom takmičenju pod CEFL patronatom, SPORT KLUB CEFL Kupu, beogradski SBB Vukovi dočekuju turski tim Sakarya Tatankalari. Ova druga polufinalna utakmica Kupa, igraće se na stadionu BASK 12. maja sa početkom u 16.30 sati. Pobednik ove utakmice sastaće se u finalu sa poljskom ekipom Seahawks Gdynia, koji su ranije savladali Budapest Cowbellse u prvom polufinalu.

SBB Vukovi imaju bogatu istoriju u takmičenjima CEFL, čiji su članovi od njegovog osnivanja i jedini su takav klub. U najjačoj ligi u organizaciji CEFL, tokom prethodnih 12 godina osvojili su šest titula prvaka, a ove sezone takmiče se u CEFL Kupu. Iako je do kraja domaćeg prvenstva ostalo još nekoliko kola, već sada je poznato da su SBB Vukovi sigurni učesnici doigravanja, sa skorom pobeda i poraza od 3-1. Inostrana pojačanja, koja će im biti neophodan sastojak na putu ka finalu, jesu kvoterbek Kari Verčer i defanzivni bek Džošua Hartigan.

Njihovi protivnici, tim Sakarya Tatankalari, postali su novi član CEFL porodice ove godine. Kao prošlogodišnjim vicešampionima Turske, ove sezone u tamošnjoj ligi ne cvetaju im ruže, jer imaju skor 3-3. Zato će u Beogradu svim silama pokušati da vrate svoju kompoziciju na pravi kolosek, pa se očekuje borbena utakmica. Ulogu kvoterbeka poverili su domaćem igaču Bilgunu Altakujagu, a odbranu su ojačali Amerikancem Deandreom Holom.

SPORT KLUB je obezbedio direktan prenos ove utakmice.