CEFL: Veprovi nadigrali šampione Rusije

590
CEFL
Foto: Igor Lazarević

U drugom kolu CEFL lige, jedini srpski predstavnici, Kragujevac Wild Boarsi, savladali su šampione Rusije, Moscow Patriotse, na svom terenu, rezultatom 34 : 20, zadržavši na taj način šanse da se i ove godine nađu u finalu. Utakmica je protekla u sjajnoj atmosferi, pred oko 1000 gledalaca na stadionu „Sušica“, kragujevačkom hramu američkog fudbala, gde su Veprovi igrali posle sedam godina pauze.

Napad Veprova je i na ovoj utakmici protekao u ritmu najboljeg srpskog hvatača, Strahinje Stepovića i Amerikanaca Daltona Olivera i Džošue Kezade, koji su postigli sve tačdaune na meču. Sa druge strane, odbrana Kragujevčana podigla je nivo igre i konačno počela da liči na onu prošlogodišnju, jednu od najboljih u istoriji srpskih timova.

Oliver je bacio četiri pasa za tačdaun, od čega čak tri ka Stepoviću i jedan ka Kezadi koji je dodao i jedan trčanjem, kojim je i otvorio utakmicu (7 : 0).

Moskovljani su u drugoj četvrtini izjednačili snikom kvoterbeka Igora Černolutskog, zvanično najboljeg ruskog igrača, ali je odmah usledio odgovor dalekometnim pasom Olivera ka Stepoviću — 14 : 7. Rusi su se vratili u igru kratkim trčanjem Denisa Strokova, ali se Kezada pobrinuo da domaći odu na odmor sa vođstvom 21 : 14.

U drugom poluvremenu Oliver je još dva puta sa end-zonom spojio Stepovića, otklonivši sve dileme oko pobednika, a u međuvremenu je nadu Patriotama vratio Černolutski, još jednim snikom.

Ovom utakmicom Divlji veprovi su završili ligaški deo takmičenja, sa pobedom i porazom, i sada čekaju povoljne vesti iz Moskve, gde se 12. maja sastaju Patriotsi i turski Koč Ramsi. Turci imaju sve u svojim rukama i u slučaju trijumfa igraće u finalu, dok je Rusima neophodna pobeda sa više od 22 poena razlike. Kragujevčani bi se i ove godine u CEFL Bowl-u našli u slučaju pobede Moskovljana manjom od 22 razlike.

Kragujevac Wild Boars — Moscow Patriots 34 : 20 (7:0, 14:14, 7:0, 6:6)

1/4 — 7 : 0
7 : 0 — Džošua Kezada trčanje 3 jarda, Matija Almaši PAT
2/4 — 14 : 14
7 : 7 — Igor Černolutski trčanje 1 jard, Nikolaj Golovač PAT
14 : 7 — Dalton Oliver pas 53 jarda ka Strahinji Stepoviću, Almaši PAT
14 : 14 — Denis Strokov trčanje 1 jard, Golovač PAT
21 : 14 — Oliver pas 5 jardi ka Kezadi, Almaši PAT
3/4 — 7 : 0
28 : 14 — Oliver pas 35 jardi ka Stepoviću, Almaši PAT
4/4 — 6 : 6
28 : 20 — Černolutski trčanje 1 jard, neuspešno za dva
34 : 20 — Oliver pas 55 jardi ka Stepoviću, izblokiran PAT

Izvor: WildBoars.rs