Ogroman uspeh Čačana! Ratnice na tronu, Ratnici vicešampioni Srbije!

1607

„Ratnice” su u svojoj debitantskoj sezoni fleg fudbala ostvarile neverovatan uspeh i postale  šampionke države, dok su „Ratnici” marširali do srebrne medalje u izuzetno jakoj konkurenciji.

Rezultati vredni divljenja, koji Čačak ističu u odnosu na sve ostale gradove u zemlji, jer je jedini koji je imao obe ekipe na podijumu. Ukoliko se u obzir uzmu činjenice da je čitav proces započet dva meseca pred početak sezone i da većina aktera nije imala nikakav dodir s bilo kojom verzijom američkog fudbala, onda ovaj uspeh dobija i te kako na težini. San devojaka koji je rastao iz utakmice u utakmicu velika je zasluga njihovog trenera Dušana Ilića, kao i njegovih pomoćnika, koji su pre svega kroz igru i dobru zabavu uspeli da trasiraju „Ratnice” do titule.

Pored startnog poraza na finalnom turniru od ekipe Kragujevca, mnogi bi rekli da je u tom uzrastu kod devojaka teško moguć oporavak i povratak kroz naredna dva meča. Ali, to su naše „Ratnice”, i to je ta mentalna snaga koja ih je krasila tokom cele sezone i koja im je na kraju omogućila da pokažu da je zlato oko njihovog vrata sasvim zasluženo. Pobedile su ekipe iz Kikinde i Sremske Mitrovice, koja im je na kraju obezbedila šampionski pehar.

Za MVP lige proglašena je fenomenalna Nevena Jovović koja je bila najbolja u najbitnijim trenucima, ali timska igra mladih devojaka je najveća zasluga i adut na koji treba da budu ponosne.

Prva sezona je okončana, utisci su izvanredni, i svi s velikom pažnjom očekujemo narednu, nadamo se u još većem broju, kako na terenu, tako i pored njega.

Kao preslikan finalni turnir bio je i za mušku fleg ekipu Čačana, koji su nakon poraza u prvom meču uspeli da nadigraju jednog od favorita za osvajanje, ekipu Orlova sa Novog Beograda i zakažu polufinalni susret sa ekipom Obrenovca. Nošeni velikom energijom i samopouzdanjem, „Ratnici” su ubedljivom igrom preleteli preko Obrenovca i zakazali finalni susret s glavnim favoritom – ekipom Indiansa iz Inđije. Dobro prvo poluvreme Čačana ipak nije bilo dovoljno protiv sjajne ekipe domaćina, koji su na kraju zasluženo slavili i odbranili trofej osvojen prethodne sezone. U izuzetno snažnoj konkurenciji, osvojiti srebrnu medalju, više je nego odličan rezultat, i ako se tome pridoda uspeh devojaka, Čačak se slobodno može nazvati gradom fleg fudbala!

Izvanredni rezultati koji su postignuti u prethodnih godinu dana, uzimajući u obzir fleg i američki fudbal, samo su prvi koraci koje je napravila nova uprava kluba na čelu s Draganom Pavlovićem. A to su krupni koraci. Iz kluba poručuju da se uskoro kreće s pripremama za novu sezonu američkog fudbala i da će Čačak ove godine imati visoke ambicije i probati da klub vrati u Prvu ligu Srbije, što im je prošle sezone izmaklo u samoj završnici.

Ovaj veliki uspeh za grad kao što je Čačak znači mnogo, i nadamo se da će biti potrebna injekcija koja će pokrenuti sve devojke i dečake koji žele da se bave sportom. Koji žele da se osećaju posebnim, vrednim, zaslužnim, barem u tom trenutku, dok koračaju hrabro terenom, rame uz rame, sa svojim „Ratnikom”.

Autor: Bogdan Pavlović (KAF Angel Warriors)