Orlovi „izdominirali”. Srbija bolja od tima „Pro Hunt” 14 : 0

4218
Foto: Dragan Zabunović

Reprezentacija Srbije pobedila je u revijalnom meču kombinovani tim internacionalaca okupljenih pod organizacijom „Pro Hunt” sa 14 : 0 (po četvrtinama 0 : 0, 7 : 0, 0 : 0, 7 : 0).

Našu selekciju, predvođenu selektorom i glavnim trenerom Vladislavom Petkovićem, do pobede su doveli raning-bek Željko Kostić i MVP Sport klub Prve lige Srbije Aleksandar Borković, obojica postigavši tačdaun trčanjem u drugoj i četvrtoj četvrtini.

Istina, gledaoci na dobro ispunjenom stadionu FK BASK nisu imali prilike da uživaju u lepoj i tečnoj igri, za šta je velikim delom doprinelo izrazito loše vreme, jaka kiša i olujni vetar od sredine druge četvrtine. Po nekom nepisanom pravilu, po takvom vremenu je odbrambeni deo timova dominirao, što se pokazalo i u ovom slučaju. Uopšteno gledajući, meč je obeležilo dosta grešaka – famblova i nekompletnih pasova, naročito na strani ekipe „Pro Hunt”.

Nije Srbija dobro počela. Nepovezan i nesiguran napad viđen je na početku meča, kada je već prvi drajv prekinut intersepcijom našeg najboljeg prvoligaškog kvoterbeka Mladena Zlatića. Nekoliko nekompletiranih pasova je potom usledilo, a promašen fild-gol „Pro Hunt” tima ostavio ih je bez izgledne šanse za početno vođstvo.

Ipak, reprezentacija Srbije je konsolidovala napad, oslanjajući se u daljem toku meča većinom na igru trčanjem, što je davalo dobre rezultate. Srpska ekipa je brzo došla u vođstvo, kada je Željko Kostić istrčao četiri jarde za tačdaun. Naime, „Pro Hunt” tim je izgubio loptu posle izvođenja panta; to je naše „oklopnike” dovelo tik pred „crvenu zonu” svojih protivnika, što je brzo efektno iskorišćeno.

Negde u tom trenutku jaka kiša i olujni vetar su „stupili na scenu”, pa se igra znatno usporila, a čak ni odmor na poluvremenu nije uticao na promenu tokom treće deonice koja je završena bez ijednog dobrog poteza, a kamoli tačdauna.

Bilo je ipak jasno da je naša reprezentacija nadmoćna u svim aspektima igre, što je glavnom treneru dalo mogućnosti i prostora da kombinuje organizaciju napada u poslednjoj četvrtini. Tako su se na mestu kvoterbeka smenjivali Mladen Zlatić, Aleksa Đokić i Aleksandar Borković, a potonji je tako iz svog trećeg pokušaja utrčao u end-zonu, postavivši konačan rezultat na meču.

Važno je istaći da je svih 49 pozvanih reprezentativaca našlo svoje mesto na terenu i svoje minute u meču, te bi u tom smislu trebalo posebno istaknuti sva njihova imena. Dobra atmosfera, timski duh, jedinstvo, međusobna podrška bili su i te kako primetni među igračima pa je možda rezultat – iako više nego povoljan – u ovoj utakmici bio sekundaran.

Pred reprezentacijom Srbije je novi izazov – duel protiv Turske – a više informacija o tom susretu biće uskoro objavljeno.

Srbija – Pro Hunt 14 : 0

1/4 – 0 : 0
2/4 – 7 : 0
7 : 0 – trčanje 4 yd, Željko Kostić; PAT Darko Klasan
3/4 – 0 : 0
4/4 – 7 : 0
14 : 0 – trčanje 1 yd, Aleksandar Borković; PAT Darko Klasan

Fotografije: Dragan Zabunović