6. kolo PLS: Celtis (SO) vs Meridian Indians (IN)

1308
Foto: Agneza Janović

KAF Celtis iz Sombora ugostiće ekipu Meridian Indians u 6. kolu SPORT KLUB Prve lige Srbije. Utakmica se igra na Gradskom stadionu u Somboru u nedelju 28. maja od 15.00 časova.

Mnogo je godina prošlo od poslednjeg susreta dva tima. Takmičarski meč Somborci i Inđijci su odigrali sad već davne 2009. godine, pa će u tom pogledu nedeljni duel biti nepoznaninca za oba tima. Istina, nekoliko igrača veterana iz oba sastava ponovo će se naći „oči u oči” na terenu, međutim, izvesno je da su to potpuno „nove” ekipe kojima će predstojeća utakmica biti poput „debija”.

Domaćini su se ove sezone vratili u prvoligaško društvo posle niza godina, ali im opstanak i dalje „visi o koncu”. Težak raspored, bez ostvarene pobede, svakako su stvari koje im ne idu na ruku, ali nakon otkazivanja meča 5. kola protiv Vojvoda, Celtisi izlaze odmorni i oporavljeni na teren nakon skoro mesec dana pauziranja. Podsetimo, poslednji odigrani meč bio je u okviru 4. kola, kada su poraženi od Legionara sa 30 : 14.

U Indiansima se, pak, situacija stabilizovala. Novi trener, stalnost importa, posvećenost i veliki broj igrača na treninzima, kao i novi uspesi mlađih selekcija – neki su detalji koji govore u prilog tome da je atmosfera znatno bolja nego na početku sezone te da su na dobrom putu da ostvare više od zacrtanog.

Stoga se u ovom duelu epitet favorita pripisuje gostima, a na domaćinima je da dokažu da prvoligaška sezona nije bio samo kratak izlet.

Utakmica sa Indiansima imaće i humanitarni karakter za pomoć za lečenje Mihajla Tonkovića. Celtisi pozivaju sve svoje sugrađane i ljude dobre volje da napune tribine stadiona te daju dobrovoljni prilog.