4. kolo PLS: Celtis (SO) vs Legionaries (SM)

2042
Foto: Agneza Janović

Prvi meč 4. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije ovog vikenda odigraće Celtisi iz Sombora i Legionari iz Sremske Mitrovice.

Novi član prve lige, koji prema preliminarnom rangu na početku sezone kreće u takmičenje s poslednjeg, 8. mesta, ima uvek težak raspored, a to su na svojoj koži osetili momci iz Sombora. „Vatreno krštenje” u Kragujevcu protiv aktuelnih šampiona u 1. kolu, a potom i protiv vicešampiona u Beogradu u 3. kolu, nije scenario koji bi poželeo novi član prvoligaškog društva. Tome se dodaje i duel u Somboru protiv iskusnih momaka iz ekipe Blue Dragons koji se trenutno nalaze na čelnoj poziciji lige.

Ipak, ohrabruje to što su Celtisi u tim mečevima pružili dostojan otpor, što svoju end-zonu nisu ostavili nebranjenu, a svakom protivniku su dali tačdaun.

Priliku za popravni i prikaz nešto realnije slike svojih mogućnosti Somborci će imati u nedelju, ponovo na svom terenu, gde će odmeriti snage sa ekipom Legionara. Mitrovčani su po tradiciji neugodan protivnik svakom timu, požrtvovan i srčan, pa upkos negativnom skoru 1–2 u dosadašnjem toku prvenstva, izvesno idu u Sombor pod epitetom blagih favorita.

Moglo bi se oceniti da će ovaj susret biti „sukob” odbrane Celtisa i napada Legionara, a koja će strana u ovome biti jača, biće poznato u nedelju 30. aprila, od 14.00 sati, za kad je zakazan kik-of na Gradskom stadionu u Somboru.