2. kolo PLS: Meridian Indians (IN) vs GAT Dukes (NS)

1518

Ekipe Meridian Indians i GAT Dukes odmeriće svoje snage u meču 2. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije. Utakmica se igra u subotu 15. aprila u Inđiji.

Dva tima različito su započela ovu sezonu. I dok su Indiansi imali nezgodan početak u Beogradu protiv SBB Vukova, Vojvode su ubedljivijom igrom u napadu došle do prvog ovosezonskog trijumfa, i to protiv Legionara iz Sremske Mitrovice.

Inđijci i Novosađani igrali su i prošle godine u Inđiji, a tada je domaći tim pretrpeo ubedljiv poraz (51 : 0). Vojvode su tradicionalno težak protivnik i reklo bi se da „ne leže” Indiansima, no okolnosti su se u odnosu na prošlu sezonu promenile.

Petar Đurić, raning-bek Indiansa koji je jedini poentirao u meču s Vukovima, očekuje dobru i tvrdu utakmicu, ocenjujući prednosti i mane svog i protivničkog tima.

– Sudeći po utakmici protiv Legionara, nisam previše oduševljen igrom Novosađana. Najviše su se oslanjali na igru trčanjem, ali ni pas-igrom se nisu proslavili. Njihova prednost je brojnost i u tome što u našoj ekipi dosta ljudi igra both sides (prim. aut. i u napadu i odbrani), pa to mogu da iskoriste, ali smatram da nemaju boljih individualaca od nas. Mi igramo na domaćem terenu, u našem timu postoji veća „hemija” među igračima. Držaćemo se zajedno kako god nam išlo, dobro ili loše – izjavio je Đurić.

On je izrazio nadu da će meč proteći bez povreda u oba tima. „I neka bolji pobedi”, dodao je na kraju RB Indiansa.

Poslednja utakmica 2. kola SPORT KLUB Prve lige Srbije odigraće se na terenu SC Leje u Inđiji u subotu 15. aprila, a kik-of je zakazan za 15.00 sati.