Kadetska liga (U17): Indiansi silovito protiv Vukova

2290

Kadetska lige Srbije za dečake uzrasta do 17 godina startovala je proteklog vikenda, utakmicom u Inđiji između „Meridian Indiansa” i „SBB Vukova”. Pobeda u ovom premijernom meču lige pripala je domaćinima koji su trijumfuvali nad gostima iz Beograda sa 31 : 0.

Seniori ne blistaju ove sezone, ali mlađe kategorije kluba iz Inđije definitivno ulepšavaju tu sliku. „Indiansi” u Pionirskoj fleg ligi (U15) suvereno drže lidersku poziciju u grupi Jug, a i Kadetsku ligu započeli su veoma uspešno.

Junak meča bio je Aleksandar Borković koji je u ovom meču igrao na poziciju kvoterbeka i koji je uspešno predvodio do tim do prve pobede. Odbrana je takođe odigrala važnu ulogu na meču, ne dajući priliku Vukovima ni da poentiraju.

Meč je praktično bio rešen već na poluvremenu, a konačni rezultat 31 : 0 postavljen je u trećoj deonici susreta.

KRETANJE REZULTATA

1/4 – 14 : 00
07 : 00 – intersepcija, Aleksandar Borković; PAT Borković
14 : 00 – trčanje 1 jarda, Rade Vlatković; PAT Borković
2/4 – 10 : 00
21 : 00 – trčanje 15 jardi, Borković; PAT Borković
24 : 00 – fild-gol, Borković
3/4 – 07 : 00
31 : 00 – pas 65 jardi, Borković za Miloša Katića; PAT Borković
4/4 – 00 : 00

Podsetimo – u okviru Kadetske lige takmiči se šest timova raspoređenih regionalno u dve grupe: Sever i Jug. Mladenovac „Forestlanders”, Inđija „Meridian Indians”, Beograd „SBB Vukovi” igraju u okviru grupe Sever, dok se u južnoj grupi nalaze Jagodina „Black Hornets”, Požarevac „Pastuvi” i Kragujevac „Wid Boars”.

Prema utvrđenim propozicijama lige, u okviru svake grupe timovi igraju jednokružno, a po dve ekipe s najbolje ostvarenim rezultatima plasiraće se u polufinale, odn. plej-of.

Takmičenje u grupi Jug počinje predstojećeg vikenda, 4/5. juna, kada će „Pastuvi” iz Požarevca ugostiti „Divlje veprove”. „Black Hornets” iz Jagodine biće slobodna.