Braun i Feo među Pastuvima

1156

I u narednu sezonu požarevački Pastuvi ulaze sa dva importa, pošto su uspeli da privole najboljeg prošlogodišnjeg igrača, AJ Brauna, da se vrati u tim, a sa njim stiže i Etuale Feo.

Braun igra na pozicijima raninbeka i lajnbekera, a fudbalsko znanje sticao je na univerzitetima Howard Payne, Northwestern Oklahoma State i Friends University.

Kod njegovog izbora sve je bilo jednostavno, jer je i on sam imao želju da se vrati, a s obzirom na to da je  njegov značaj za ekipu i na terenu i van njega bio ogroman i njegov povratak je bio logična stvar – rekao je Nebojša Kartalija, glavni trener Požarevljana.

Drugi Amerikanac u redovima Pastuva, Etuale Feo, igra u ofanzivnoj i defanzivnoj liniji, a došao je upravo na Braunovu preporuku. Pohađao je Northwestern Oklahoma State University i Butte Comunity College.

– Očekujemo da nam Feov dolazak ulije veliku sigurnost, pre svega u ofanzivnoj liniji, ali i pomoć našim momcima koji igraju ove pozicije da napreduju. Kod nas u Srbiji  ekipe uglavnom traže igrače na skil pozicijama, mi smo se odlučili da pokušamo sa pojačanjem za liniju i do sada smo prezadovoljni njegovim doprinosom – kazao je Kartalija.

Takođe, iz Vukova se u Požarevac vratio najbolji ofanzivni igrač iz sezone 2013, Dušan Marković, dok su iz Bora stigla dva igrača –Miodrag Kocić (risiver/lajnbeker) i Nemanja Čvorović (OL/DL), bivši i sadašnji član juniorske reprezentacije.

Požarevljani u nastavku sezone očekuju dobre partije i nastavak napredovanja, uz borbu za jedno od prva dva mesta.