PLS „Sever“: Celtisima prva pobeda, Lavovi treći

709

Celtis Sombor – Vrbas Hunters 19:7 (5:0, 0:7, 7:0, 7:0)

Stadion: Bip.

Kretanje rezultata:
2:0 sejfti
5:0 Nebojša Mitrović fild gol 25 jardi
5:7 Dušan Pokrajac trčanje 15 jardi, Nikola Skuban uspešan PAT
12:7 Predrag Mandić pas 20 jardi ka Veljku Svrkoti, Mitrović uspešan PAT
19:7 Predrag Mandić trčanje 1 jard, Mitrović uspešan PAT

U poslednjem kolu Prve lige Srbije, grupe „Sever“, Sombor Celtisi stigli su do prve pobede, nad Vrbas Huntersima, rezultatom 19:7, ali je to bilo nedovoljno da se izbegne poslednje mesto i ispadanje u Drugu ligu. Sa druge strane, Lovci su još u prošlom kolu obezbedili drugo mesto i plasman u baraž, pa im ovaj poraz i nije pao preterano teško.

Somborci su poveli sejftijem i fild golom Nebojše Mitrovića – 5:0, ali su gosti, ipak, na poluvreme otišli sa vođstvom, posle trčanja Dušana Pokrajca – 7:5.

Međutim, tačdaunovima Veljka Svrkote i Predraga Mandića, Celtisi su ponovo došli u vođstvo i dostojno se oprostili od Prve lige.

U utakmici za treće mesto, koje pored prestiža ne donosi mnogo toga, vršački Lavovi savladali su na svom terenu Kikinda Mammothse, rezultatom 24:20.

Podsetimo, pored Huntersa, u baraž će i Sirmium Legionariesi, dok su u Drugu ligu uz Celtise ispali još Grofovi Novi Kneževac i Klek Knightsi. Parovi baraža su: Sirmium Legionaries – Kraljevo Royal Crowns i Čačak Angel Warriors – Vrbas Hunters.