PLS Sever: Okršaj Lovaca i Grofova

927

Prošlogodišnji učesnici baraža, Vrbas Huntersi, i jedni od najvećih pretendenata na Superligu u novoj sezoni, Novi Kneževac Grofovi, sastaće se u premijernom kolu Prve lige Srbije grupa Sever.

Kao i prethodnih sezona, Lovci su se suočili sa brojnim odlascima startera, a nastale praznine popuniće juniori i povratnici iz drugih klubova.

– Napustilo nas je desetak igrača, uglavnom startera, što nam i te kako otežava i ovako tešku situaciju u klubu, jer dolazimo iz malog grada. Praktično stvaramo gotove igrače za druge klubove. Prošlogodišnji MVP Severa, Miroslav Stankić, prešao je u novosadske Dukese, Danijel Maksić se pridružio beogradskim Vukovima, a zbog privatnih obaveza izgubili smo još tri igrača. O povredama i da ne pričam. Imali smo sreću da su se vratili Filip Šapurić i Aleksandar Vujinović iz Dukesa i Danijel Vojnić Hajduk i Ernest Međeši iz Kneževca – prenosi stanje na rosteru jedan od kapitena Vrbasa, Nikola Skuban.

On je dodao da su zbog navedenih promena ambicije opale i da će svaki poen za njegov tim biti „veliki kao kuća“, a svaka pobeda gotovo nemoguća misija.

– Ostale ekipe iz grupe Sever i te kako ulažu velika materijalna sredstva u igrački i trenerski kadar i mislim da su nam male šanse da im pariramo. Zbog svega toga smo jedni od glavnih „favorita“ za ispadanje, na veliku žalost. Kneževac je uz Legionare najveći favorit za Superligu, ali su im pojačanja došla malo kasnije i verujem da se protiv nas neće pokazati u punoj snazi. Znam samo da ćemo dati sve od sebe, a siguran sam da će bolja ekipa zasluženo slaviti – zaključio je Skuban.

grofovi novi knezevac klek knights

Sa druge strane, i Grofovi su pretrpeli brojne promene. Klub su napustili: Milivoj Lončina i Ivan Radak (Kikinda Mamuti) Ernest Međeši i Daniel Vojnić Hajduk (Vrbas Hunters), Filip Stefanović (kraj pozajmcie iz Blue Dragonsa) dok su Slobodan Popov, Marko Živkov, Srđan Rankov i Radoš Paunović zbog obaveza u nemogućnosti da pomognu, a Nebojša Pakaški je usled povrede završio karijeru.

Klub će po prvi put u istoriji imati igrače iz Amerike, Timotija Robinsona (QB) i Korija Milera (LB), a tu je i još nekoliko pojačanja, među kojima i desetak igrača iz Segedina – Erdoš Zoltan (LB), Bori Kristof Robert (CB), Tot Nandor (LB), Čengeri Daniel (OL), Lovi Akoš (RB), Demeter Adam (CB), Puči Đorđi (DL), Marko Kršpogačin (DL), Dušan Dražić (RB), povratnici Kornel Keseg (OL), Čanadi Edvin (FB) i Radislav Pavlov (DL).

Pod moranjem je opstanak u Prvoj ligi, a kako s obzirom na kadar za to ne bi trebalo da strepimo, učinićemo sve da se plasiramo na poziciju koja vodi u baraž za Superligu. Uz nas, favoriti su Legionari i Huntersi – rekao je Vanja Ivošević, kapiten Grofova.

Ivošević je istakao da Vrbas odlikuje čvrstina, pre svega u ofanzivnoj liniji, kao i odlični raninbekovi.

– Naravno pokušaćemo da im se pridružimo u borbu za plasman. U prethodne dve godine ubedljivo su nas pobeđivali, ali sada smo znatno pojačali ekipu. Očekujem veliku borbu i izuzetno težak meč. Ekipu Vrbasa jednostavno morate da poštujete, bez obzira u kojoj se situaciji nalazi, pogotovo ako vas je pregazila ranijih godina. Šasnu vidim u želji svih u klubu da se isprave propusti iz ranijih sezona. Ne želim da se razmećem velikim izjavama, jer ne znam kako ćemo izgledati na terenu, ali bićemo spremni. Nema favortia u ovom meču – poručio je Ivošević.

Ovaj meč igra se u nedelju, od 14.30 sati, na Gradskom stadionu u Vrbasu, a na Severu se ovog vikenda igra još duel Klek Knights – Vršac Lavovi, dok je susret između Kikinda Mamuta i Sombor Celtisa odložen za 6. april. Slobodni su Legionari.