MVP – Đorđe Petrović: Zajedništvom do uspeha!

788

U minulom finalu Juniorske lol.rs lige Srbije kragujevački Divlji veprovi po prvi put su se domogli „Trofeja Veljka Makojevića“, koji nosi naziv po njihovom bivšem treneru i igraču, pobedom nad Inđija Indiansima (19:0), a jedan od najzaslužnijih za to bio je MVP utakmice, Đorđe Petrović.

Devetnaestogodišnji Kragujevčanin tokom celog meča trčanjima je nezaustavljivo pomerao lance, dok je na drugoj strani, u ulozi sejftija, odlično komandovao i odbranom koja nijednom nije kapitulirala.

Iako krajnji rezultat to ne oslikava na najbolji način, utakmica je bila izuzetno teška i napeta, baš kao što smo i očekivali, a momci iz Inđije su bili jako dobri. Međutim, ispunili smo obećano, ostavili srce na terenu i uspeli da pobedimo. Forsirali smo igru „po zemlji“ tokom cele utakmice, što je bilo jako zahtevno. Sve vreme se vodila prava rovovska borba – rekao je Petrović.

Sjajnu partiju Petrović je krunisao sa dva tačdauna, pa je titula najkorisnijeg igrača finala sasvim zasluženo otišla u njegove ruke.

– Svakako da mi prizanje mnogo znači i podstrek mi je za dalje treniranje i napredovanje u ovom sportu. Ipak, moram da istaknem da ovaj trofej ne bih mogao da dobijem bez odličnih igara celog tima, jer je američki fudbal sport u kom svi moraju da funkcionišu kao jedan. Mi smo se držali zajedno i ostvarili veliki uspeh. Bili smo složni kako na terenu, tako i van njega. Radili smo na jačanju kolektivnog duha, napravili čak i humanitarnu predstavu u kojoj su juniori imitirali seniore.

Petroviću je ovo bila četvrta juniorska sezona, a zanimljivo da je u prvoj takođe postigao dva tačdauna u finalu. Ipak, na kraju je morao da se zadovolji naslovom vicešampiona, jer su Pančevo Panthersi bili bolji za jedan poen (32:31). Zatim se probio u seniorski tim, za koji nastupa već tri sezone, a od prošle je starter.

– Pored osvajanja titule, jedan od glavnih ciljeva, koji u klubu postavljaju pred start svake juniorske sezone, jeste stvaranje igrača za seniorski tim. Iz godine u godinu to radimo na najbolji mogući način, a siguran sam da će i ovoga puta nekoliko novih igrača zadužiti seniorski dres. Zaista smo imali sjajnu sezonu, nije bilo lako od samog početka lige, a najteže utakmice dočekale su nas u plej-ofu.

Sjajne igre defanzivnog beka Veprova nisu promakle ni selektoru seniorske reprezentacije Srbije, Šonu Embriju, pa je letos uz klupskog druga Nikolu Simovića bio jedini junior među „orlovima“, na Evropskom prvenstvu u Milanu. Ako se tome pridoda da je od 2010. godine i član juniorske reprezentacije, jasno je da za ovog izuzetno predanog sportistu odmora nema.

– Igranje američkog fudbala je veoma zahtevno. Tu su svakodnevni treninzi ili odlasci u teretanu, koji su fizički jako naporni. Da bih se maksimalno posvetio treninzima, odricao sam se mnogih stvari, ali mislim da se na kraju trud isplatio. Svako novo iskusto i rad sa vrhunskim trenerima i igračima donosi napredak, pa je i meni rad sa Šonom Embrijem i celokupnim stručnim štabom mnogo značio. Ostaje žal što nismo zauzeli bolju poziciju, ali možemo da budemo zadovoljni izborenim opstankom. Po povratku sa šampionata svoja iskustva sam prenosio na mlađe saigrače, kao što su i na mene starije kolege u reprezentaciji.