BARAŽ: Forestlendersi u Superligi, osvojen Vrbas!

917

Vrbas Hanters – Mladenovac Forestlenders 7:21 (0:7, 0:7, 0:7, 7:0)

Gradski stadion u Vrbasu.

Kretanje rezultata:
0:7 Mario Braun vraćanje posle izblokiranog panta 50 jardi, Saša Petrović uspešan PAT.
0:14 Miloš Krstić pas 30 jardi ka Mariu Braunu, Petrović uspešan PAT.
0:21 Mario braun pas 30 jardi Džordanu Runiju, Petrović uspešan PAT.
7:21 Darko Marojević trčanje 1 jard, uspešan PAT.

Odličnom igrom u prve tri četvrtine, Mladenovac Forestlendersi su došli do odlučujuće prednosti, zahvaljujući kojoj će u narednoj sezoni igrati Sportklub Superligu.

Domaći su loše otvorili utakmicu, pa je posle izblokiranog panta Mario Braun pokupio loptu i odneo je do end zone, za vođstvo Mladenovčana na samom startu – 7:0.

Posle nekoliko neuspešnih napada na obe strane, Lovci su bili nadomak izjednačenja u drugoj četvrtini, ali su prilikom primopredaje ispustili loptu pred samom protivničkom end zonom, što je dalo dodatni vetar u leđa već zahuktalim Šumadincima. Još jednom je tačdaun postigao Braun, ali ovoga puta na pas Miloša Krstića, za 14:0 na poluvremenu.

Kobne su bile greške Vrbašana, koji su pored intersepcije mladog kvoterbeka Begovića imali i dva fambla i promašen fild gol, pa su u nastavku pokušali da promene nešto zamenom kvoterbeka, ali je usledio novi fambl i još jedna presečena lopta. Doduše, mogli su i Mladenovčani još u prvom poluvremenu da reše pitanje pobednika, ali su i oni grešili u napadu. Pored dve intersepcije, imali su i promašen fild gol.

Ipak, junak pobede i plasmana u Superligu Mladenovčana, Mario Braun još jednom se upisao na listu poentera i to na treći način, pasom ka Džordanu Runiju – 21:0.

Čast Huntersa donekle je spasao Darko Marojević, trčanjem za jedan jard, u poslednjoj deonici, na veliku radost domaće publike, koja je tokom celog meča pružala sjajnu podršku svojim ljubimcima.

Sve čestitke ekipi iz Mladenovca na plasmanu u Superligu, zasluženo su nam naneli jedini poraz ove sezone. Došli su da rade ono što vole, igrali su američki fudbal bez obzira na greške, čekali strpljivo i iskoristili sve svoje šanse. Mi smo sami sebe pobedili, podlegli smo pritisku, puno smo grešili, bukvalno poklanjali loptu protivniku i mnogo nam je trebalo da se konsolidujemo. Ali, sve je to sastavni deo igre. Svesni smo naših grešaka, ovo je mlada ekipa, ima dosta potencijala. Sledeće sezone će nam se priključiti još dosta mladih igrača i eto nove šanse za dokazivanjem. Možda je ovako i bolje, možda nam je ovo bilo potrebno da sazrimo u pravu ekipu koja zna i da gubi i da pobeđuje. Nikad se ne zna, videćemo sledece godine – rekao je Marojević.

I tajtend Vrbašana, Branko Šarac, složio se da su presudile greške njegovog tima.

Veliki  ulog bio je u ovom meču za obe ekipe. Mladenovčani su na kraju uspeli, manje su grešili, iskoristili sve poklone Lovaca i zasluženo trijumfovali. Ali, isto tako za Lovce ovo je velika pobeda, uspeli su da opstanu pored svih poteškoća koje su ih zadesile pred početak lige i uzdignute glave su završili sezonu. Ostaje žal za propuštenom prilikom, ali sami sebe smo pobedili svojim greškama. Jednostavno, izgoreli smo u želji. Presudio je veliki broj izgubljenih lopti i kazni koje smo napravili. Zahvaljujem se saigračima i publici na podršci tokom cele sezone – kaže Šarac.

Pored Šumadinaca, u Superligi će se naredne sezone takmičiti i Inđija Indiansi, koji su u baražu bili ubedljivi protiv Kikinda Mammothsa – 43:3.