SUPERLIGA: Vojvode jurišaju na Krune

658

Posle ovog vikenda Sportklub Superliga 2013 biće po prvi put kompletna, jer se u odloženom susretu prvog kola sastaju Kraljevske krune i novosadski GAT Dukes-i, u nedelju od 14 sati, na Atletskom stadionu u Kraljevu.

Ovi timovi ostvarili su dijametralno suprotne rezultate u dosadašnjem delu sezone, pa sa različitim motivima ulaze u ovaj duel. Posle poraza od niških Imperatora i beogradskih Vukova, Krune žele da ostvare prvu pobedu u novoj sezoni, dok Vojvode ciljaju nastavak trijumfalne serije, koju su započele pobedama nad Plavim zmajevima i Panterima.

– Od svog tima očekujem da svi izađemo spremni i fokusirani na teren, svesni važnosti ove utakmice, jer moramo pobediti. Verujte mi da posle ove nedelje nećete videti ekipu u Superligi koja će da igra jače od nas – rekao je vođa napada Kruna, Metju Kerši.

Na loš start Kraljevčana sigurno utiče i to što su imali problema sa povredana, zbog kojih je  izostalo nekoliko startera. Zbog preloma skočnog zgloba kornerbek Igor Đoković – Baka, nije igrao utakmicu sa Vukovima, kao ni FS/RB Vili Mekejleb koji je zadobio povredu ligamenata noge. Na utamici sa Vukovima povredu kolena zaradio je i drugi startni sejfti, mladi Aleksa Denović. Takođe, i kvoterbek Metju Kerši je predhodne dve utakmice igrao sa tek zalečenim tricepsom. Ipak, i pored poraza i povreda, optimizam je i dalje prisutan u gradu na Ibru.

Očekujem veoma tešku utakmicu. Bez obzira da li ću moći da zaigram, mislim da je pred nama velika prilika da dođemo do prve pobede. Ako naš tim bude igrao onako kako je i trenirao, očekujem pobedu, ali svakako nam predstoji teška borba – smatra sejfti/raninbek Kruna, Vili Mekejleb.

Prošle godine Krune su slavile u Novom Sadu (22:17), pa Vojvode u ovaj susret ulaze sa željom da im se revanširaju.

– Posmatramo ovu utakmicu kao revanš za prošlu godinu kad smo izgubili od Kraljeva u Novom Sadu – ističe Petar Miković, centar Vojvoda.

Novosađani su pokazali da su veoma ozbiljan pretendent na ulazak u završnicu takmičenja, a u prošlonedeljnoj pobedi nad Panterima predvodio ih je trkač Kris Blanton, sa četiri tačdauna.

– Kao i Kraljevo, ulazimo u meč sa jednim ciljem, a to je pobeda. Mi smo bolji iz nedelje u nedelju i postajemo dobro izbalansiran tim. Predviđati rezultat je suludo, s obzirom da je ovo ipak američki fudbal i sve je moguće. Očekujemo odličnu utakmicu, oba tima imaju pojačanja iz Amerike i verujem da će domaći igrači biti ti koji će napraviti prevagu – kaže Blanton.

Pored stalne ovosezonske humanitarne akcije – KRUNE ZA BRANKA BUKARU, KROZ VAŠ OBJEKTIV, Kraljevčani su posebno za ovu utakimicu organizovali prikupljanje sredstava za lečenje trogodišnje devojčice Bogdane Lešević iz Kraljeva, koja je rođena prevremeno,zbog čegaima narušeno čulo sluha,obostrano senzoneuralno oštećenje 100%. Da bi se ovo promenilo, neophodan je kohlearni implant koji košta 7.000 evra. Kraljevske krune i roditelji ove devojčice vas pozivaju da učešćem u  organizaciji utakmice direktno učestvujete u humanitarnoj akciji i tako pomognete Bogdani da izađe iz sveta tišine i ima srećno odrastanje.

Uplatu novčane pomoći možete izvršiti i na namenske račune Banca Intesa ad Beograd, Milentija Popovića 7b, 11070 Novi Beograd i to:

Broj dinarskog računa: 160-1-73
Poziv na broj: 53-102-0007488/0
Svrha uplate: Donacija za slušni aparat
Primalac: Lešević Bogdana, Cara Dušana 85/16, 36000 Kraljevo

Broj deviznog računa: RS 35-160-5330200782281-75
Svrha uplate: Donacija za slušni aparat
Primalac: Lešević Bogdana, Cara Dušana 85/16, 36000 Kraljevo

Web: http://www.pomozitebogdanidacuje.rs

Ugroženi i bolesni se Kraljevskim krunama stalno obraćaju za pomoć, jer kroz do sada sprovedene akcije njihov doprinos društvu postao je prepoznatljiv. U ime svih kojima je pomoć potrebna molimo Vаs dа podržite humanitarne akcije kluba аmeričkog fudbаlа Kraljevo Royal Crowns iz Krаljevа.