PLS JUG: Forestlandersi napadaju Pastuve

680

U drugom kolu Prve lige Srbije grupa Jug, Pastuvi dočekuju Mladenovac Forestlanders-e, u nedelju, od 15 sati, na Hipodromu u Požarevcu.

Pastuvi su u novu sezonu ušli sa ambicijama da promovišu mlade igrače iz sopstvenog pogona, ali i da pokušaju da prekinu dugačku seriju poraza. To im nije pošlo za rukom u premijernom kolu, kada su poraženi od jednog od glavnih favorita za plasman u Superligu, Inđija Indians-a, rezultatom 39:0, ali se nadaju da bi mogli da ponove dobru igru iz prošlogodišnjeg susreta sa Šumadincima, kada su poraženi posle velike borbe (34:20).

– Očekujem vrlo uzbudljivu i neizvesnu utakmicu, poput prošlogodišnje, kada je jedan tačdaun odlučivao pobednika. Oni su favoriti na papiru, jer imaju tri kvalitetna stranca u svojim redovima, ali u američkom fudbalu je sve moguće. Očekujem dominaciju odbrana na obe strane i da se igra na poen manje. Mi ulazimo u meč u malo izmenjenom sastavu, u odnosu na utakmicu u Inđiji, ali to nas neće sprečiti da odigramo najjače što umemo i da na našem terenu iznenadimo protivnika. Pozvao bih sve ljubitelje američkog fudbala da dođu na Hipodrom, jer ih sigurno čeka dobar i jak fudbal – rekao je sportski direktor i kvoterbek Pastuva, Dragoljub Gunić.

Mladenovčani žele da se umešaju u borbu za Superligu, a u prvom kolu dobili su Gorštake službenim rezultatom – 35:0, jer Zemunci nisu ispunili uslove iz Propozicija Prve lige Srbije vezano za registraciju igrača. Ipak, timovi su Forestlanders-i su slavili sa 58:0.

– U ovaj meč ulazimo sa velikom dozom koncentracije i hladne glave. Protivnike poznajemo veoma dobro i prema njima se ophodimo sa velikim poštovanjem. Imamo veliko poverenje u naš izbor domaćih i import igrača i spremni smo za početak pobeničkog niza, koji je izostao prošle sezone – kaže Filip Stanković, igrač Forestlanders-a.