Novi derbi timova nekadašnje „velike trojke“

522

U trećem kolu Sportklub Superlige sastaju se ekipe koje su tokom prve dve godine američkog fudbala u Srbiji vodile jako neizvesne borbe i sa beogradskim Vukovima činile „veliku trojku“ – Sirmium Legionaries i PBB Kragujevac Wild Boars.

Posle punih šest sezona ovi timovi će ponovo odmeriti snage, a situacija je sada nešto drugačija. Povratnici u elitni rang, Legionari, upisali su dva poraza na startu, pa im predstoji grčevita borba za opstanak.

– Pred nama je još jedan težak ispit. Radimo na korekciji grešaka iz prethodnih utakmica i ne obaziremo se na individualni kvalitet i uigranost Veprova, jer ćemo se truditi da igramo našu igru, od čega će zavisiti i kretanje rezultata. Sedam godina je prošlo od poslednjeg odmeravanja snaga sa Kragujevčanima, te stoga očekujem više nego zanimljivu utakmicu – rekao je kapiten odbrane Legionara, lajnbeker Miloš Lakić.

Sa druge strane, Kragujevčani do sada imaju skor 1-1, ali su u prošlonedeljnoj pobedi nad šampionom CEFL lige, Ljubljana Silverhawks-ima, pokazali da su već zaboravili na poraz od Vukova.

– Dugo već nismo igrali sa Legionarima, pa nam je ekipa prilično nepoznata, osim par momaka iz reprezentacije. Sirmium po prvi put u svojim redovima ima i importe pa im je kao povratnicima u Superligu cilj i opstanak u istoj. Mi smo uspeli da prebrodimo gubitak kvoterbeka i trenera pobedom u CEFL ligi protiv aktuelnog šampiona, što nam daje dodatno samopouzdanje za nastavak sezone. Odbrana igra na zavidnom nivou, a dolaskom novog kvoterbeka naša igra u napadu dobiće još jednu novu dimenziju. Nadam se dobroj, jakoj i neizvesnoj utakmici, baš kao što su to bili naši dueli iz ere igranja bez opreme – rekao je ofanzivni linijaš Veprova, Dragoljub Živadinović, popularni Majk, jedan od aktera prvog duela ovih timova.

Zanimljivo je i to da će u nedelju, u 15.30, Legionari ugostiti Veprove na stadionu FK Podrinje, u Mačvanskoj Mitrovici, gde su poslednji put nastupali 2007. godine, odmeravajući snage sa Vitezovima iz Kleka, u polufinalu Nacionalnog prvenstva.