PLS JUG 2013: Mladenovčani gledaju ka Superligi

733

Kada se govori o Mladenovac Forestlendersima, mnogi ih smatraju favoritima iz senke da u Prvoj ligi Srbije, grupi Jug, pomrse račune Inđija Indiansima i Čačak Angel Warriorsima, koji su unapred proglašeni favoritima. Međutim, činjenica da će Šumadinci drugu sezonu zaredom u svojim redovima imati importe, kao i da su često imali dobar podmladak poslednjih godina, svakako ohrabruje Mladenovčane i uliva nadu u dobru sezonu. Njihove ambicije su najviše, a vrlo lako može da se dogodi da su uspeli da sklope kockice i upuste se u rovovsku borbu za plasman u Superligu.

Kako ste zadovoljni do sada odradjenim pripremama za narednu sezonu?

– Zadovoljni smo pripremema, počele su polovinom januara. Dva meseca smo posvetili samo radu u sali i vežbama snage i agilnosti. Od kako smo izašli napolje treninzi postaju sve intenzivniji što je razultiralo odigravanjem čak tri pripremne utakmice. Najviše smo izvukli iz duela sa Pančevom, dok su mečevi Lavovima i Pastuvima imali za cilj uigravanje akcija – rekao je Željko Srećković, trener Mladenovčana.

Da li je klub doživeo promene u igračkom kadru u odnosu na prošlu sezonu?

– Što se tiče promena u igračkom kadru, naš tim je skoro isti kao prošle godine. Uz nekoliko iskusnih povratnika u klub i sa našim importima činimo veoma stabilnu ekipu. U odnosu na prošlu godinu mislim da imamo jači tim, jer je pristup radu daleko kvalitetniji i požrtvovaniji.

Baš kao i prošle godine, u Mladenovcu su se odlučili da angažuju pojačanja sa one strane Atlantika.

-Prvi import koji je došao zove se Džordon Roni. Igra na pozicijama hvatača i defanzivnog beka, koja mu je i primarna. Zavšio je Vestminster Koledž u Pensilvaniji, gde je bio kapiten ekipe. Odlično je rešenje, jer može da igra pojednako dobro u napadu, kao i u odbrani. Drugo pojačanje je Mario Braun, koji je primarno hvatač, ali može da igra i sejftija. On dolazi iz Mičigena, završio je Trine University, sa kojima je ujedno osvojio i Dream Bowl. Aleks Frajer je naše treće pojačanje za ovu sezonu. Radi se o momku koji je poreklom iz Viginia Beach-a, igrao na tamošnjem univerzitetu na pozicijama tajtenda, ali i kao lajnbeker i defanzivni end. On je zadužen za usavršavanje naše linije ove godine.

U trenerskom kadru je bilo određenih promena koje su rezultirale kvalitetnijem treninzima.

– Pre svega, novi defanzivni koordinator je Milan Kraguljac, dok su rad sa linijama su preuzeli Dušan Mitrović (OL) i Alex Fryer (DL), hvatače trenira Mario Brown, a defanzivne bekove i lajnbekere nadgleda Džordon Roni. Kvoterbekovi i hvatači rade sa Željkom Srećkovićem koji je ujedno i dugogodišnji glavni trener i ofanzivni koordinator.

Mladenovčani imaju najviše ambicije u narednom šampionatu Prve lige Srbije.

– Uprkos tome što smo podbacili prošle godine (skor 4-4, bez pobede protiv glavnih konkurenata), ambicije ostaju najviše, a to je plasman u Superligu. Iz prošle sezone smo mnogo naučili i mislim da će to iskustvo biti presudno u borbi za dobar plasman.

Ko su favoriti za ulazak u Superligu?

– Povratnik u Prvu ligu, Čačak, standarni suparnik, Inđija i mi. Čačak sa jakim juniorskim pogonom i jakom osnovom tima će biti jako neugodan. Nesumnjivo je da će se odlazak Mihaila Josovića odraziti na njihovu igru, ali ih to nikako ne čini manjim favoritima. Inđija je ekipa koju jako dobro poznajemo, zadržali su najveći broj domaćih igrača, a sigurno je da ćemo obratiti najviše pažnje na njihove importe od kojih dvojicu jako dobro poznajemo. Ipak, treba biti čvrsto na zemlji i ne dozvoliti da koncentracija padne ni protiv Pastuva, Pirata ili Golden Bears-a.

Šumadinci debituju u novoj sezoni na svom teretnu protiv Pirata. Meč je zakazan za subotu, od 14 časova. O tom duelu, dobili smo samo kratak komentar:

– Ulazimo u meč samouvereno i nadamo se najboljem – zaključio je Srećković.