Pančevci bez poraza, pali i Legionari

787

Sirmium Legionaries – Pančevo Panthers 20:34 (0:14, 14:14, 0:0, 6:6)

Sremska Mitrovica – Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata:
0:7 Stefan Dedić trčanje za 7 jardi, Matić uspešan PAT
0:14 Ivan Kosanović pas ka Zoranu Todoroviću za 6 jardi, Matić PAT
7:14 Bad Tejlor pas ka Nemanji Vargi za 35 jardi, Marko Đukić PAT
7:21 Ivan Kosanović pas ka Bratislavu Bošnjaku za 30 jardi, Matić PAT
14:21 Tejlor pas ka Kolibaru za 25 jardi, Đukić PAT
14:28 Kosanović pas ka Vladimiru Trajanoviću za 25 jardi, Matić PAT
14:34 Dedić trčanje za 5 jardi, neuspešan PAT
20:34 Kolibar pas ka Milošu Tomiću za 20 jardi, neuspešno pretvaranje za dva

Uprkos tome što su ih mnogi otpisivali, jer jedini nemaju Amerikance u svojim redovima, pančevački Panteri upisali su i drugu pobedu u Superligi i tako istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman u plej-of. Sa druge strane, najstariji srpski tim, koji se ove sezone vratio u elitu, doživeo je drugi poraz, pa će u nastavku sezone voditi grčevitu borbu za opstanak.

Baš kao i u prethodnom susretu protiv Plavih zmajeva, trkač Pančeva Stefan Dedić se prvi ušetao u protivničku end zonu, a potom je kvoterbek Ivan Kosanović razigrao i svoje hvatače. Najpre je za, ispostavilo se, ključnu prednost i konačan rezultat prve četvrtine (14:0) uposlio Zorana Todorovića.

Legionari su se potom razbudili i bili potpuno ravnopravni rivali do kraja meča, ali to nije bilo dovoljno za preokret. U drugoj četvrtini domaći su u dva navrata uspevali da priđu na tačdaun zaostatka i to posle pasova Bada Tejlora ka Nemanji Vargi i Kolibaru, ali je Kosanović na drugoj strani uspešno vraćao svoj tim do 13 poena prednosti, konekcijama sa Bratislavom Bošnjakom i Vladimirom Trajanovićem.

Po povratku sa odmora stabilizovale su se i odbrane, pa nije bilo poena u trećoj deonici, dok su u poslednjoj četvrtini timovi po jednom poentirali. Najpre je Dedić ponovo utrčao u end zonu, za najveću prednost na utakmici – 34:14, da bi se potom Kolibar pasom ka Milošu Tomiću pobrinuo da se i ovaj period završi nerešenim ishodom.