Vukovi lako sa Legionarima

565

SBB Vukovi Beograd – Sirmium Legionaries 37:0 (16:0, 7:0, 14:0, 0:0)

Stadion: na Adi Ciganliji. Gledalaca: oko 300.
Kretanje rezultata:
7:0 Mihailo Josović trčanje 5 jardi, Srđan Stanojev uspešan PAT.
14:0 Pavle Plamenac trčanje 15 jardi, Stanojev uspešan PAT.
16:0 sejfti Vukovi.
23:0 Josović trčanje 10 jardi, Stanojev PAT.
29:0 Krizin pas 15 jardi ka Toniju Vašingtonu, neuspešan PAT.
37:0 Krizin trčanje 2 jarde, pretvaranje za 2 poena Krizin.

Ekipa SBB Vukova je dominantnom igrom u prve tri deonice napravila prvi korak ka odbrani titule prvaka Srbije. Sirmium Legionari, povratnici u društvo najboljih, pokušali su borbenom igrom da pariraju Beograđanima, ali je Ada Ciganlija još jednom ostala neosvojiva za srpske ekipe.

Da će biti veliko pojačanje ove sezone, raningbek Mihailo Josović, po mnogima najbolji mladi igrač ne samo Srbije, već i ovog dela Evrope, pokazao je već na samom startu utakmice. Pretrčavši poslednjih pet jardi ispred end zone Legionara, doveo je Vukove u vođstvo.

Foto: M. Rafailović

Trčanje Pavla Plamenca u prvom periodu donelo je još jedan tačdaun za “čopor sa Ade”, kojima je posle loše izvedenog panta Legionara do kraja prve deonice gotovo poklonje i sejfti za veliko vođstvo 16:0.

Već tada je bilo jasno da će gosti teško do iznenađenja na Adi, a verovatno i poslednju nadu razvejao je Josović još jednim trčanjem za tačdaun do velikog odmora. U nastavku meča, proradili su i Amerikanci u redovima domaćih, pa je Krizin najpre uposlio Vašingtona za tačdaun, a zatim i sam snikom postavio konačan rezultat.

U poslednjoj deonici, nije bilo poena, a svi napori gostiju da dođu do bar počasnog poena, prvog u elitnoj diviziji, završeni su neuspešno. Vukovi su na taj način napravili sjajan uvod u predstojeći večiti derbi narednog vikenda, kada im na isto mesto dolaze kragujevački PBB Vajld borsi, dok će Legionari priliku za popravni imati u narednom kolu protiv Pantera iz Pančeva.