Slavlje Veprova, Imperatori skupo prodali kožu

595

U premijernom susretu Sportklub Superlige 2013, kragujevački PBB Divlji veprovi slavili su na gostovanju povratniku u elitno društvo, niškim Imperatorima, rezultatom 33:17. Nišlije su pružile veliki otpor favorizovanom protivniku, koji je morao dobro da se oznoji kako bi stigao do pobede. Pokazalo se tako već u prvom meču da su sve ekipe približnog kvaliteta i da nas očekuje najinteresantnija liga do sada.

Već u prvom posedu Kragujevčani su poentirali, trčanjem Aleksandra Ristića za 14 jardi, posle čega je Sten Bedvel uposlio Filipa Nedeljkovića za dva poena – 8:0. Imperatori su potom prišli na samo dva jarda od protivničke end zone, ali su gosti uspeli da se odbrane.

Na drugoj strani, Bedvel je ponovo pronašao Nedeljkovića, ovoga puta za tačdaun – 14:0, a domaći su do kraja prve četvrtine uspeli da upišu poene fild golom Vladimira Ćirića.

Na samom startu druge deonice Bedvel se ušetao u protivničku end zonu i tako postavio, ispostavilo se, konačan rezultat prvog poluvremena – 20:3.

U nastavku susreta napad Veprova nije bio ni bleda senka one ekipe koja je prošle nedelje u Budimpešti za samo dve četvrtine upisala 41 poen, za šta velike zasluge nosi dobra igra niškog tima u odbrani. Sten Bedvel je bacio dve intersepcije, što su domaći iskoristili i postigli prvi tačdaun, pasom Šejna Vonga od 60 jardi, ka bivšem igraču Veprova, Petru Goiću.

Međutim, u poslednjem periodu igre Kragujevčani su posle duže vremena ponovo uspeli da se domognu end zone, kada je Bedvel pronašao Srđana Boškovića. Uporni Imperatori i dalje se nisu predavali, pa je Vong pronašao Leona Miloševića pasom od 40 jardi – 17:26.

Sve dileme oko pobednika razrešio je Trej Mekvej, vraćanjem intersepcije za 60 jardi, posle čega je sudija označio kraj susreta.

Imperatori Niš – PBB Kragujevac Wild Boars 17:33 (3:14, 0:6, 7:0, 7:13)

Pomoćni stadion „Čaira“. Gledalaca: 300.
Kretanje rezultata:
0:8 Aleksandar Ristić trčanje za 14 jardi, Filip Nedeljković pretvaranje za dva
0:14 Sten Bedvel pas ka Filipu Nedeljkoviću za 8 jardi, neuspešan PAT
3:14 Vladimir Ćirić fild gol za 13 jardi
3:20 Sten Bedvel trčanje za 1 jard, neuspešno pretvaranje za dva
10:20 Šejn Vong pas ka Petru Goiću za 60 jardi, Ćirić uspešan PAT
10:26 Sten Bedvel pas ka Srđanu Boškoviću za 3 jarda, neuspešan PAT
17:26 Šejn Vong pas ka Leonu Miloševiću za 40 jardi, Ćirić uspešan PAT
17:33 Trej Mekvej vraćanje intersepcije 60 jardi, Ružić uspešan PAT