Izložba fotografija „Snažni, brzi, uspešni“ – 10 godina Divljih veprova

776

Povodom proslave 10 godina postojanja kluba, kragujevački Divlji veprovi su pripremili niz manifestacija, pod nazivom „Čista desetka“ kojima će tokom sezone obeležiti ovaj jubilej. Jedna od tih akcija je i izložba fotografija Miloša Ignjatovića, poznatog kragujevačkog fotografa, pod nazivom „Snažni, brzi, uspešni“, koja će obuhvatiti njegove najbolje fotografije, još od prve utakmice u Srbiji.

Specifičnost američkog fudbala, energija mladih sugrađana, suptilnost detalja, miris adrenalina, osećaju se na njegovim fotografijama. Kolektivni duh, odlučnost, požrtvovanje Divljih veprova zabeležio je na 130 fotografija u oblasti koju mnogi drugi nisu otkrili ili jednostavno nisu imali snage da se u njoj snađu.

Izložba je zakazana za sredu, 27. mart, sa početkom u 19 sati u Američkom kutku (dr Zorana Đinđića 10/3) u Kragujevcu.

Miloš Ignjatović je inženjer po obrazovanju, a fotografsku karijeru je započeo kao slobodni fotograf, prvom izbložbom sportske fotografije „Duhom, telom, fotoaparatom“, posvećenu vrhunskim karatistima Jugoslavije i njegovom Karate klubu Radnički Kragujevac. Mnogo kasnije je doznao da je to bila prva izložba sportske fotografije u Jugoslaviji i Evropi. Plima tranzicije, ali i opsesija koju je pronašao u sebi vodi ka redakcijama. Sarađivao je prvo na sportskim stranama dnevnih novina, ali želja i talenat osvojili su sva područja fotografije. Prepoznatljivi su radovi u dnevnim novinama Blic, Politika, kao i reportaže i foto strane u Sportskom žurnalu, Šumadijskom nedeljniku, Svetlosti. Do sada je imao 12 izložbi od čega je polovinu posvetio sportistima.

Njegova reportaža „Crveni đavoli“  bila je najbolja na jugoslovenskom konkursu za novinarsku fotografiju 2000. godine.