JLS: Ratnici neumoljivi, Veprovi bolji u derbiju

851

Grupa “JUG”

Čačak Angel Warriors – Bor Golden Bears 94:0 (30:0, 23:0, 33:0, 8:0)

Stadion: „Mladost“. Gledalaca: oko 200.

Kretanje rezultata:

8:0 Bogdan Maksimović vraćanje intersepcije 15 jardi, Mihailo Josović pretvaranje za 2 poena. 16:0 Mihailo Josović vraćanje panta 90 jardi, Miloš Glavonjić pas ka Aleksandru Dašiću za dva poena. 24:0 Josović trčanje 22 jarrde, Uroš Kolaković pretvaranje za 2 poena. 30:0 Miloš Glavonjić vraćanje intersepcije 40 jardi, neuspešno pretvaranje za 2 poena. 37:0 Josović trčanje 39 jardi, Kolaković uspešan PAT. 45:0 Josović vraćanje panta 34 jarde, Josović pretvaranje za 2 poena. 53:0 Josović trčanje 21 jard, Glavonjić za Milana Stojića pretvaranje za 2 poena. 61:0 Josović vraćanje kikofa 78 jardi, Glavonjić pretvaranje za 2 poena. 68:0 Glavonjić pas ka Aleksandru Dašiću, Kolaković uspešan PAT. 76:0 Glavonjić pas 19 jardi ka Ivanu Ćumuroviću, Glavonjić pretvaranje za 2 poena. 86:0 Kolaković vraćanje intersepcije 47 jardi, Bojan Ćumurović pas ka Stojiću za 2 poena. 94:0 Josović pas 20 jardi ka Dušanu Iliću, Bojan Ćumurović pretvaranje za 2 poena.

Predvođeni raningbekom Mihailom Josovićem, koji je briljirao na Evropskom prvenstvu C grupe za seniore, Ratnici iz Čačka su vrlo ubedljivo savladali Golden Bearse iz Bora, u njihovom prvom zvaničnom meču u juniorskoj konkurenciji.

 

Kraljevo Royal Crowns – Kragujevac Wild Boars 8:40 (8:8, 0:13, 0:0, 0:19)

Atletski stadion u Kraljevu. Gledalaca: oko 300.

Kretanje rezultata:

8:0 Lazar Pajković pas za Aleksu Denovića, Željko Terzić pretvaranje za 2 poena. 8:8 Luka Milanović trčanje, pretvaranje za 2 poena Stefan Stefanović ka Luki Milanoviću. 8:14 Stefanović pas za Nikolu Simovića, neuspešno pretvaranje. 8:21 Stefanović trčanje, Stefan Jelić uspešan PAT. 8:27 Stefanović pas za Simovića, neuspešno pretvaranje. 8:33 Stevfanović pas za Stefana Jankovića, neuspešno pretvaranje. 8:40 Vladimir Marjanović vraćanje intersepcije, Ivan Živanović uspešan PAT.

U prvom kolu Juniorske lige Srbije, Kragujevčani su savladane vršnjake Kraljevskih Kruna rezultatom 40:8. Na toj utakmici, na stadionu kraj Ibra su prikupljeni prilozi za pomoć Tamari Milićević.

Iako su Kraljevčani poveli, ipak nisu bili dovoljno jaki da savladaju juniore Wild Boars-a. Kragujevačka odbrana je dominirala od početka, a u drugoj četvrtini se i napad gostiju probudio, te su postigli još dva TD i tako se ozbiljno “odlepili” od domaćina. Kragujevčane je u napadu predvodio sjajni hvatač juniorske reprezentacije, Nikola Simović, koji je postigao dva tačdauna, dok je atake Kruna fantastično zaustavljao njegov reprezentativni kolega Đorđe Petrović.

U domaćem timu se istakao Aleksa Denović, koji je kao hvatač i postigao jedini TD za Krune, a ujedno bio izvrstan i u odbrani. Pored njega odlično se snašao i  Lazar Pejković na poziciji kvoterbeka, i ako je ovaj petnaestogodišnjak bio često izložen velikom pritisku protivničke odbrane, pokazao je veliku pribranost i visprenost. Velikom broju Kraljevačkih igrača je ovo bila prva utakmica na kojoj su stekli dragoceno iskustvo, pred nastavak takmičenja.

Treba istaći da je utakmica u potpunosti protekla u fer i korektnoj atmosferi, kakvu ovi tradicionalno prijateljski klubovi godinama unazad neguju, ali daleko od toga da su izostali atraktivni potezi, veliko požrtvovanje, borba i sve ostalo što krasi ovaj viteški sport.

Utakmica je imala i humanitarni karakter, s obzirom na to da su prikupljeni prilozi gledaoca za lečenje petogodišnje Kraljevčanke Tamare Milićević, a akciju su pomogli i igrači i članovi stručnog štaba Veprova i Kraljevskih Kruna. Aktivisti humanitarne organizacije “Srcem za kraljevo” su sproveli ovo prikupljanje prihoda.

 

Grupa “SEVER”

Pančevo Panthers – Sirmium Legionaries 26:27 (7:7, 7:0, 0:7, 6:6, 6:7)

Posle uzbudljivog meča, koji je rešen tek u produžetku, Legionari iz Sremske Mitrovice savladali su na gostujućem terenu Pantere iz Pančeva. Meč je odlučen pošto su Mitrovčani poentirali uz PAT u „petoj četvrtini“, a Pančevcima nije uspeo pokušaj pretvaranja za dva poena i pobedu.