Sedam timova kreće u Juniorsku ligu Srbije

657

U nedelju, 23. septembra, počinje nova Juniorska liga Srbije. Baš kao i prošle godine, kada su drugu uzastopnu titulu odneli Pančevo Panthersi, na startnoj liniji će se naći sedam timova, poreljenih u dve divizije – Sever i Jug.

Zanimljivo da će od tih sedam klubova koji su i prošle godine igrali ligu, pet ih je održalo kontinuitet: Panthers, Vukovi, Angel Warriorsi, Royal Crownsi i Wild Boarsi. Nove ekipe su Sirmium Legionari, raspoređeni u grupu Sever i Bor Golden Bearsi, koji će biti četvrta ekipa na Jugu. U odnosu na prošlu sezonu, bez juniorskog pogona su Novi Sad Dukesi, a nema ni mešovite ekipe Požarevca i Mladenovca.

Na premijeri će, već u nedelju (15 časova), biti odigrana tri meča 1. kola. Derbi kola biće svakako komšijski duel Kruna i Divljih veprova, na kome će učešće uzeti čak 13 putnika u Rim, članova juniorske reprezentacije Srbije na kvalifikacionom turniru „Četiri nacije“ odigranom u glavnom gradu Italije.

Ovaj meč biće i humanitarnog karaktera, jer će sav prihod ići za Tamaru Milićević, petogodišnju Kraljevčanku, koja boluje od malignog tumora na mozgu i kojoj je neohodna 35.000 evra skupa operacija u Moskvi.

Glavni trener Kraljevskih Kruna, Viktor Todorović, o svom timu i predstojećoj utakmici kaže:

– Sa juniorskim programom smo krenuli početkom Maja meseca. Sve do 01. avgusta se kroz treninge i odnos prema timu vršila selekcija igrača, a od tog dana smo formirali tim. I ako broji dosta novajlija naš juniorski tim je kompaktan i sad već mogu reći dobro pripremljen i uigran. Poznato je da i kostur našeg seniorskog tima čine juniori, mnogi od njih su tu poodavno i igraju po dve lige uzastopno svake godine. To su sad već prekaljeni borci na terenu i verujem da uz njih i nove momke koji su željni igre možemo da pružimo odličnu igru, kako protiv Kragujevca, tako i tokom celog takmičenja. Na ovoh utakmici je osim dobre igre važno i da svi zajedno što je moguće više pomognemo maloj Tamari Milićević. Zato pozivam sve da dođu u nedelju na stadion i podrže našu akciju, a mi ćemo ostaviti srce na terenu.

Pred susret u prvom kolu, Marko Vujanac glavni trener mladih Kragujevčana kaže:

– Ovogodišnja juniorska ekipa Divljih Veprova počela je sa kondicionim trenizima dva meseca pre početka juniorske lige. A što je znatno uticalo na pozitivan odnos i sportski duh u ekipi. Naporno smo trenirali na čelu sa quarterback-om Stefanom koji uspešno predvodi ekipu već četiri godine u borbi za titulu.  Što se tiče utakmice u Kraljevu, očekujem odličan meč i nadam se pobedi, odnosno, naplati duga od predhodne godine. Iako je veći deo reprezentativaca Srbije iz naše ekipe u odbrani, nikako ne bih izostavio odličnu hvatačku ekipu u napadu predvodjenu Mijatom Barjaktarevićem. Iako su manje brojna ekipa Kraljevčani su odlična ekipa na čelu sa seniorskim stručnim štabom i nikako ih ne treba potceniti.

Srpska asocijacija američkog fudbala podržava akciju kraljevskih Kruna i poziva sve humane ljude, koji ne mogu da dođu na stadion, uplate prilog na račun Tamare Milićević, u Vojvođanskoj banci: 355-3200176000-83.

U okviru grupe Jug, na stadionu BIP-a (nedelja, 14 časova) biće odigran i meč između čačanskih Anđeoskih Ratnika i gostiju iz Bora. Golden Bearsima je ovo prvo zvanično učešće u juniorskoj ligi.

– Prvi put igramo sa ekipom iz Bora, pa ne znamo ništa o njima. Ipak, uzdamo se u naše iskustvo i prethodne juniorske i seniorske sezone i očekujemo da će rezultat na semaforu na kraju biti u našu korist. Nadam se da su pripreme urodile plodom, pa ćemo se triditi da pokažemo na terenu šta znamo – rekao je Aleksandar Dašić tajtend Ratnika, koji igra i na poziciji u defanzivnoj liniji.

U okviru grupe Sever, svakog vikenda će se igrati po jedan meč, a jedna ekipa će biti slobodna. Prvog vikenda, na stadionu Sportskog centra Mladost, od 15 časova, odbranu titule će početi Pančevo Panthersi. Iako su neprikosnoveni vladari već dve godine zaredom, vrlo je verovatno da neće imati lak zadatak protiv Sirmium Legionara, koji su takođe poznati po predanom radu sa mlađim kategorijama, u prilog čemu govori i neprikosnovenost na turnirima u fleg konkurenciji u prethodnim godinama.

GRUPA “SEVER” GRUPA “JUG”
Pančevo Panthers Čačak Angel Warriors
Vukovi Beograd Kraljevo Royal Crowns
Sirmium Legionaries Kragujevac Wild Boars
Bor Golden Bears
RASPORED JUNIORSKE LIGE SRBIJE 2012
RASPORED “SEVER” RASPORED “JUG”
22/23.9.2012 Panthers – Legionaries 22/23.9.2012 Angel Warriors – Golden Bears
Vukovi slobodni Royal Crowns – Wild Boars
29/30.9.2012. Panthers – Vukovi 29/30.9.2012. slobodan vikend
Legionaries slobodni
06/07.10.2012. Vukovi – Legionaries 06/07.10.2012. Golden Bears – Wild Boars
Panthers slobodni Angel Warriors – Royal Crowns
13/14.10.2012. Legionaries – Panthers 13/14.10.2012. slobodan vikend
Vukovi slobodni
20/21.10.2012. Vukovi – Panthers 20/21.10.2012. Royal Crowns – Golden Bears
Legionaries slobodni Wild Boars – Angel Warriors
27/28.10.2012. Legionaries – Vukovi 27/28.10.2012. slobodan vikend
Panthers slobodni
03/04.11.2012. POLUFINALE (Jug 1 – Sever 2, Sever 1 – Jug 2)
11.11.2012. FINALE