Holandija protivnik u finalu, pali domaćini

699

Protivnik Srbije u finalu kvalifikacionog turnira U19 za Juniorsko prvenstvo Evrope naredne godine biće reprezentacija Holandije. Narandžasti su u vrlo uzbudljivom meču napravili veliko iznenađenje i savladali domaćina, reprezentaciju Italije.

Prvo poluvreme završeno je vođstvom Holanđana 7:0, a gosti su u istom ritmu nastavili i posle velikog odmora, kada su duplirali prednost i poveli 14:0. Kada je tim rezultatom završena treća četvrtina, činilo se da su “lale” odradile posao i da će sigurno proći u finale, jer su i dešavanja na terenu u potpunosti išla njima na ruku. Međutim, koliko je američki fudbal zanimljiv sport, videlo se u samom finišu meča.

Nekoliko minuta pre kraja meča, po prvi put je zakazala odbrana Holanđana. Puklo je trčanje dugo 73 jarde, Alesandro Morea protrčao je po levoj strani terena i vratio Italijane u život. Ušla je voda u uši Holanđana, koji više nisu ličili na sebe. Iskoristili su to domaćini da u samom finišu uđu u end zonu i u bukvalno poslednjim sekundama postignu tačdaun, a realizator je bio ponovo raningbek Morea, trčanjem od 8 jardi.

Tada je drama stigla do vrhunca, vreme je isteklo, a do zvaničnog kraja utakmice ostalo je samo da se izvede šut za 1 poen. Italijni su pokušali da dođu do produžetka, ali kiker Luka Gvideti nije bio precizan i tako postao tragičar svog tima.

Finale između Srbije i Holandije odigraće se u nedelju, od 14 časova. Italijani i Britanci će od 10 časova odigrati meč za treće mesto.