U Berlinu SAAF postao punopravan član EFAF-a

739

Na tek završenoj redovnoj Skupštini EFAF (Evropska federacija američkog fudbala), jedna od tema bio je i status Srpske asocijacije američkog fudbala. Naime, naša asocijacija je ovom prilikom i zvanično postala punopravni član EFAF-a, što je epilog koji smo nedavno i najavili.

Naš predstavnik bio je predsednik Asocijacije Vuk Dinčić, koji je iz Berlina ukratko raportirao javnosti američkog fudbala.

– Obzirom da prošle godine nije održana Skupština EFAF, morali smo da čekamo godinu dana na formalni prijem u punopravno članstvo – preneo nam je najpre glavne vesti Dinčić.

Najviši zvaničnici u evropskoj kući američkog fudbala izrazili su veliko zadovoljstvo zbog prijema Srpske asocijacije američkog fudbala u punopravno članstvo.

– Izraženo je mišljenje svih znajačnijih ljudi u EFAF da smo najvažnija asocijacija na Balkanu i da im je drago što ćemo biti deo evropske federacije. Od nas očekuju da ćemo biti nosioci razvoja američkog fudbala u našem okruženju. Sigurno da je odlična stvar što je naš rad, trud i napredak prepoznat i u evropskim okvirima, a na nama je da nastavimo da razvijamo i širimo našu priču – rekao je Vuk Dinčić, predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala.

Inače, jedna od glavnih tema bila je transformacija EFAF.

– O tome se najviše pričalo, jer bi EFAF uskoro trebao da postane EFAF Europe, kao deo IFAF. U tom slučaju EFAF bi trebalo da ima malo drugačiju organizaciju, sa sedištem u Austriji, gde bi bilo i sedište IFAF – ukratko je pomenuo Dinčić, u kraćem razgovoru za zvanični sajt Asocijacije.