Amerikanci stigli u Sombor, Celtisi žele elitu!

820

Kao što smo već najavili, Sombor Celtis su se uoči nove sezone pojačali trenerom Piterom Hablijem i lajnbekerom Nejtanom Bouvenom, koji su stigli iz Sjedinjenih američkih država. Dvojac koji je zajedno sarađivao u univerzitetskoj ekipi Hillsdale koledža, najveće su pojačanje koje je somborski klub do sada imao, a nedavno su i stigli redove “zelenih”. Ono što je zanimljivo i posebno značajno za sport u Somboru uopšte, oni su prvi Amerikanci koje je bilo koji sportski kolektiv u ovom gradu ikada angažovao.

Već posle prvih nekoliko treninga, postalo je jasno da će Somborci dobiti veliko pojačanje, posle prilično razočaravajuće prethodne sezone u kojoj su ispali iz Superlige Srbije. Zato sa velikim ambicijama i u nikad većem broju su krenuli u ostvarenje novog cilja, povratka u elitu.

– Cilj našeg boravka u Somboru je prenošenje znanja i priprema ekipe za takmičenje u predstojećoj sezoni.Veoma smo dobro primljeni ovde i adaptacija na uslove u kojima se nalazimo i radimo brzo je došla do izražaja. Odradili smo prvi trening koji je veoma bio posećen i vidim da svi momci imaju dobar potencijal da u sezoni koja je pred nama ostvare dobre rezultate – prvi su utisci Pitera Hablija posle kraćeg vremena provedenog u Somboru.

Devetnaestogodišnji Bouven, koji američki fudbal trenira od svoje pete godine, već posle prvih nekoliko treninga je pokazao da će biti od velike koristi Somborcima. Primarna pozicija mu je lajbneker, ali mu nije strano da igra i u sekundariju.

-Pored dobrih rezultata koje želimo ostvariti potrudićemo se da zajedno sa našim novim prijateljima u Somboru učinimo sve da bi ovaj sport popularizovali i doveli mlade igrače.Verujemo u ovo što radimo i timskim radom svih članova kluba i uprave verujem da ćemo ostvariti cilj – istakao je Bouven.

Somborski klub će ove sezone igrati Prvoj ligi Sever, kroz koju će pokušati da prokrče put do elite. Za sada su jedini klub koji je u toj diviziji realizovao dolazak stranaca, pa svi veruju da je dolazak Amerikanaca potez koji će biti od ključnog značaja za ispunjenje zacrtanog cilja, ali i za dalji napredak kluba.

Pogledajte kako je izgledao početak treninga Celtisa, pod dirigentskom palicom Hablija i Bouvena: