Het trik Legionara na “Trofeju Beograda”

887

Ponovo ista slika, Sremci podigli visoko “Trofej Beograda”. Na do sada najbrojnijem i odlično organizovanom turniru u fleg fudbalu, Sirmium Legionari, aktuelni šampioni Srbije u flegu, su po treći zaredom osvojili prestižni pehar. Najstariji klub iz Srbije je pokazao da, i pored oseke rezultata u seniorskoj konkurenciji u poslednjih nekoliko godina, dosta pažnje posvećuju najmlađima, na kojima očigledno i temelje budućnost.

Na turniru koji se po prvi put održao u Mladenovcu, u velikoj dvorani sportskog centra „Mladenovac“, pojavilo se čak devet ekipa, koje su bile podeljene u tri grupe. Savez američkog fudbala Beograda, kao organizator, pobrinuo se da sve protekne u najboljem redu, a

Tako su iz u Grupe A, kao pobednici izašli Legionari, kojima je nešto žešći otpor pružila ekipa Gorštaka iz Zemuna. Zanimljivo je bilo u Grupi B, gde je „večiti derbi“ doneo odluku o učesniku finalne grupe, a Divlji veprovi su odneli tesnu pobedu nad Vukovima. U grupi C su Indijanci trijumfom u uzbudljivom meču nad Panterima obezbedili borbu za medalje.

Da su se u finale plasirali baš najbolji, pokazali su i rezultati finalne grupe, u kojoj su viđene tri izuzetno kvalitetne i neizvesne utakmice, u kojima, zanimljivo, su pobede ostvarivane sa prednošću koja se kretala između četiri i šest poena. Sada već tradicija, iskustvo i pobednički mentalitet, koji Legionari već treću godinu zaredom stiču na ovom turniru, doneli su im prevagu u duelima sa Indijancima i Divljim veprovima, pa su zasluženo slavili trijumf.

Grupa A

Mladenovac Forestlanders Zemun Gorštaci 8 25
Zemun Gorštaci Sirmium Legionaries 40 54
Mladenovac Forestlanders Sirmium Legionaries 19 56

Grupa B

Beograd Vukovi Kragujevac Wild Boars 34 41
Beograd Vukovi Kraljevo Royal Crowns 32 12
Kragujevac Wild Boars Kraljevo Royal Crowns 49 12

Grupa C

Pančevo Panthers Inđija Indians 25 31
Inđija Indians Bor Golden Bears 46 25
Pančevo Panthers Bor Golden Bears 24 0

Finalna grupa

Sirmium Legionaries Kragujevac Wild Boars 38 34
Sirmium Legionaries Inđija Indians 44 39
Inđija Indians Kragujevac Wild Boars 54 48

Konačan plasman finalne grupe

I mesto Sirmium Legionaries 2 0
II mesto Inđija Indians 1 1
III mesto Kragujevac Wild Boars 0 2