Veprovi u Londonu u finalu EFAF kupa!

656

Upravni odbor EFAF-a je odlučio. Kragujevački Wild Boarsi ove sezone neće igrati nijedan meč u Srbiji, a finale EFAF kupa će odigrati u Londonu, gde će izaći na megdan London Blitz-ima (u polufinalu savladali danske Gold Digerse 23:7).

Kao što je to standardizovana praksa od 2009. godine, domaćinstvo je dodeljeno pošto su oba kluba dostavili ponude za organizaciju utakmice, posle čega su u EFAF-u odlučili da su Britanci više „isprsili“ i dostavili jaču ponudu. Upravni odbor EFAFa je u obzir su uzeo finansijski, stateški i kvalitativni aspekt takve odluke, a cilj je popularizacija američkog fudbala široj publici, kao i mogućnost TV prenosa.

Tako će Divlji veprovi, posle takmičenja u grupi u kojoj je kao solomonsko rešenje bila samo još austrijska ekipa Hohenems Blue Devilsa (51:7), a pogađate da su Veprovi bili gosti, i polufinala u Francuskoj protiv Black Panthersa (35:22), još jednom morati na dug, ovog puta najduži put. Do sada su uspevali da se izbore sa tim, nadajmo se da će i ovog puta smoći snage da napišu još jednu stranicu istorije.