Nikola Davidović novi predsednik Srpske asocijacije američkog fudbala!

2049
Nikola Davidovic predsednik

U Beogradu, 28. novembra u prostorijama Univerzitetskog sportskog saveza, održana je Izborna skupština Srpske asocijacije američkog fudbala. Za novog predsednika jednoglasno je izabran bivši sekretar SAAF-a, bivši predsednik kluba Plavi zmajevi i reprezentativac Srbije Nikola Davidović, dobro poznato ime u svetu američkog fudbala u Srbiji i regionu.

Sa američkim fudbalom se upoznao davne 2006. godine kada je počeo da igra za ekipu Plavih zmajeva, za koje je igrao sve do ove godine. Na poziciji sekretara ekipe Zmajeva je postavljen 2012. godine i tu funkciju je obavljao sve do 2015. godine, kada postaje predsednik kluba.

2016. godine preuzima funkciju generalnog sekretara SAAF-a i tu funkciju je obavljao do ove godine, kada je izabran za predsednika asocijacije.
Pored pozicije sekretara, te iste godine obavljao je i funkcije zamenika direktora reprezentacije, kao i direktora U15 Fleg prvenstva Evrope, koje je bilo održano u Srbiji.

Nikola Davidović je i dugogodišnji član reprezentacije Srbije, za koju je zabeležio četiri ciklusa igranja – od 2009. pa do 2021. Sa reprezentacijom 2012. godine osvaja Evropsko prvenstvo C grupe.

Interjvu sa novim predsednikom SAAF-a možete pogledati na ovom videu