Odbrana Banat Bulls donela pobedu u Novom Sadu – SK PLS 2021

932
Wild Dogs Novi Sad vs Banat Bulls
Foto: Bogdana Marić

U poslednjoj utakmici drugog kola Sport Klub Prve lige Srbije gostujući Banat Bullsi pobedili su Wild Dogs Novi Sad rezultatom 17:0. Utakmica je rešena u prvom poluvremenu koje je završeno istim rezultatom.

U prvoj četvrtini Bikovi su napravili odličan drive koji je krunisao Kigan Lorens trčanjem, a Vujanov je bio siguran za PAT. Još jedan dobar napad posle dugačkog pasa Mladena Zlatića krunisao je Mario Lugonja i doneo sigurnu prednost gostima već u prvoj četvrtini (0:14).

Nije mogao napad Wild Dogs da izađe na kraj sa agresivnom odbranom Bullsa. Posle još jednog punta Vasilića, Banat je marširao do crvene zone i pred kraj poluvremena stavio Zdravka Vujanova u poziciju za šut za 3 poena koju je on iskoristio (0:17).

Kapiten hvatačkog korpusa Bulsa Mario Lugonja zadovoljan je prikazanom igrom svog tima u drugom kolu:„Odbrana se super pokazala, nisu primili poene i držali su protivnički napad na njihovoj polovini terena veći deo vremena. Napad je, za razliku od prošle utakmice, podigao igru na viši nivo. Postignuti su poeni i po zemlji i kroz vazduh, proigravali smo igrače i završili brzo ovu utakmicu. Sada nam sledi odmor i priprema za sledeće kolo, kada nas očekuje utakmica protiv Plavih Zmajeva”, rekao je Lugonja.

Lajnbeker Bulsa Aleksandar Prvanov nada se da će ekipa Bulsa u trećem kolu uspeti da ponovi rezultat sa ove utakmice: „Borili smo se od početka do kraja i ni u jednom trenutku nismo gledali koji je rezultat. Odbrana je odradila svoj deo posla i nije dozvoljavala napadu Novog Sada da priđe našoj end zoni. Napad je takođe odradio odličan posao. Nadam se da ćemo i na sledećoj utakmici u Pančevu protiv ekipe Plavih Zmajeva odigrati isto, ako ne i bolje, i doći do još jedne pobede u sezoni”, izjavio je Prvanov.

Bullsi će imati na čemu da rade, s obzirom da su napravili dva fumbla na ovoj utakmici. Prvi je pripisan Kiganu Lorensu posle loše dvostruke razmene, a drugi Bojanu Nikoliću pred kraj susreta. Odbrana Banata nije ostala dužna, a Kigan Lorens se iskupio presečenom loptom. Drugi INT gostiju zabeležio je Andrej Tasić, kvoterbek veteran koji je na ovoj utakmici igrao i na poziciji sejftija.

Ekipa Banata je na ovaj način došla do prve pobede u sezoni i sada su izjednačeni upravo sa ekipom Novog Sada koja je u prvom kolu zabeležila pobedu.

Kao što su igrači Banata već nagovestili, sledeći meč igraće na domaćem terenu, za vikend 8/9. maja protiv Plavih zmajeva iz Beograda. Novi Sad Wild Dogs ponovo idu u goste, ovaj put igraće u Požarevcu protiv Pastuva istog vikenda.

Wild Dogs Novi Sad 0:17 Banat Bulls
Stadio FK Sremac Čerević, nedelja 25.04.2021. 15.00

Kretanje rezultata:

1/4 – 6 : 0
7:0 Kigan Lorens trčanje 20 jardi, PAT Vujanov
14:0 Mladen Zlatić za Marija Lugonju 60 jardi, PAT Vujanov
2/4 – 3 : 0
17:0 Zdravko Vujanov field goal
3/4 – 0 : 0
4/4 – 0 : 0