Spektakl na Novom Beogradu – Finalni U13 fleg turnir petlića Srbije!

1170
Spektakl na Novom Beogradu

Ovog vikenda na programu je pravi mali spektakl na Novom Beogradu. Na stadionu FK Studentski grad, u ulici Blagoja Marjanovića Moše BB na Bežanijskoj kosi, u subotu od 11 časova Orlovi Novi Beograd ugostiće Kraljevo Royal Crowns, Subotica Gorillas i Jagodina Black Hornets na finalnom turniru U13 fleg lige petlića Srbije.

Mladi Orlovi su na dva preliminarna turnira zabeležila sve četiri pobede i na taj način obezbedili prednost domaćeg terena na finalnom turniru. Treneri David Hanomihl-Lukić, Aleksa Mišković i Siniša Ivaštanin odlično su spremili ekipu i spremni su za napad na prvo mesto. Oni će u polufinalu igrati protiv tima Jagodina Black Hornets koji vodi jedan od najboljih trenera mlađih kategorija u Srbiji Andreja Živković.

Sastav ekipe Orlovi Novi Beograd: Milan Manić, Fedor Ivaštanin, Matej Turbić, Max Alexander Ackov, Uroš Bulatović, Marko Đukić, Mihajlo Miletić, Andrej Rakočević, Janko Vukosavljević, Andrej Bijelić, Nikola Purešević, Petar Nešovanović, Filip Ackov, Aleksandar Vukčević, Savo Jaćimović, Dušan Dodig, Ognjen Nikolić i Stefan Đukelić.

Jagodina Black Hornets igraće treći put sa minimalnim brojem igrača i ovi mladići su zaista budućnost ovog sporta u Srbiji. Za Stršljene nastupaju Vuk Miladinović, Luka Miladinović, Nenad Kostić, Mihajlo Stefanović i dobitnik Oktobarske nagrada Grada Jagodine Ilija Mrkšić.

U drugom polufinalu igraće Kraljevo Royal Crowns koji takođe dolaze na finalni turnir sa stoprocentnim učinkom i Subotica Gorillas u svojoj prvoj sezoni. Prvi deo lige Krune su iskoristile da pruže priliku mlađim igračima i igrali su praktično sa U12 timom. Sada će im se pridružiti igrači rođeni 2006. godine Viktor Dukanac, Stefan Filipović, Miloš Lazarević, Vukašin Lazić, Viktor Lišanin, Nikola Milivojević, Strahinja Nestorović, Nikola Radišić, Andrija Šekularac, Janko Šekularac, Savo Šljivić, Mihajlo Vlajić i Miloš Vuletić. Plasman na finalni turnir obezbedili su Lena Simović, Lazar Filipović, Sergej Šljivić, Andrija Savićević, Andrej Pavlović, Aleksa Pavlović, Dušan Milutinović, Vuk Milić, Veljko Kostadinović, Relja Kilibarda, Nikola Kaličanin, Vojin Glibetić, Filip Jevtić, Vuk Gavrilović, Mihailo Gajović, Ognjen Dubovac, Aleksa Ćirović, Mihailo Bošković i Mateja Banjac. Vodi ih glavni trener Srđan Ćosić.

Gorile su prvi deo završile sa dve pobede protiv Zemuna i dva poraza od Orlova što je bilo dovoljno za plasman u polufinale i meč sa Kraljevom. Treneri Ivan Palija i Bojan Zolnaić odlično vode ovu ekipu u njenoj prvoj sezoni. Za Suboticu na istorijskom turniru za njih nastupaju: Ana Bodić, Mihajlo Palija, Nikola Vojnović, Milan Dulić, Aleksa Škrpan, Filip Abu Shaqra, Uroš Puškić, Ognjen Šarčević, Danijel Brajković, Nemanja Đorđević, Marko Đukić i Stefan Poljaković.

Sutra od 11 časova, stadion FK Studentski grad, pravi mali spektakl na Novom Beogradu. Ekipa Orlova spremila je hranu i sokove za goste, kao i ozvučenje za puštanje muzike u pauzama.

Polufinale U13 fleg lige petlića Srbije:

Orlovi Novi Beograd : Jagodina Black Hornets
Kraljevo Royal Crowns : Subotica Gorillas

Od 12 časova igraće se utakmica za treće mesto i finale.