Petlići Kraljeva ponovo bolji od Stršljena – U13 fleg liga Srbije

1280
U13 petlići

Petlići Kraljevskih kruna su slavili pobedu sa 45:12 protiv Jagodina Black Hornets na drugom turniru Grupe Jug U13 fleg lige Srbije, koji je danas odigran na terenu OŠ Braća Vilotijević u Kraljevu.

Lepršavom igrom u napadu i jakom odbranom najmlađe Krune su obezbedile novu pobedu. Za razliku od prošlog turnira sada je Kraljevo više prostora ustupilo pas igri, ali prava mala plejada opasnih raningbekova kad god je dobila priliku opravdala je poverenje trenera. Kraljevačka odbrana, sastavljena uglavnom od krupnijih dvanaestogodišnjaka, pokupila je veći broj intersepcija, u dva navrata tako postigavši i poene.

Andrej Pavlović, komandandovao je odbranom Kruna na današnjem meču: „Vrlo dobra utakmica, svi u timu smo dali sve od sebe, samo da i dalje tako nastavimo”, rekao je Pavlović.

Sa postignutih 45 poena na ovom susretu Royal Crowns ekipa je potvrdila prvo mesto u grupi Jug i mesto na finalnom turniru, na kojem će biti pojačani i trinaestogodišnjacima. Jedan od najboljih igrača napada Kruna je Lazar Filipović: „Ne maštam o velikim uspesima, nego se uzdam u to da će nas timski rad i dobar playbook dovesti do titule šampiona”, kazao je Filipović.

Petlići Jagodina Black Hornets, opet u minimalnom broju, spartnaski tj. bez izmene igrajući celu utakmicu both side, uspeli su da dođu do dva tačdauna, tako da je očekivanje da će sledeće godine uz veći roster nastaviti da napreduju.

Sastav U12 petlića Kraljevo Royal Crowns: Lena Simović, Mateja Banjac, Mihailo Bošković, Aleksa Ćirović, Ognjen Dubovac, Mihailo Gajović, Vuk Gavrilović, Vojin Glibetić, Filip Jevtić, Nikola Kaličanin, Relja Kilibarda, Veljko Kostadinović, Vuk Milić, Dušan Milutinović, Andrej Pavlović, Aleksa Pavlović, Andrija Savićević, Sergej Šljivić, Lazar Filipović.

Sastav U13 petlića Jagodina Black Hornets: Ilija Mrkšić, Mihajlo Stefanović, Nenad Kostić, Luka Miladinović i Vuk Miladinović.

Posle zvanične prvenstvene utakmice odigran je još jedan, prijateljski meč u kojoj su isprobavane razne akcije i kombinacije. Rezultat prijateljske utakmice je bio 36:14 u korist Kraljevo Royal Crowns.