U13 fleg liga petlića Srbije: Gorile dočekuju Orlove i Pirate u Subotici

1298
U13 fleg liga petlića
Foto: Gorillas Subotica Facebook Page

U13 fleg liga petlića Srbije nastavlja se ovog vikenda. U subotu od 11 časova na terenu FK Palić održaće se drugi turnir Grupe Sever. U SC Janko Pejanović domaća ekipa Subotica Gorillas dočekaće vršnjake iz klubova Orlovi Novi Beograd i Pirates Zemun. Posle prvog kola, Orlovi imaju skor 2-0, Gorile stoje na 1-1, dok Pirati imaju dva poraza.

Ovo je inače prvi turnir američkog fudbala u mlađim kategorijama koji se održava u Subotici, samim tim i prvi turnir U13 fleg lige petlića u istoriji grada, kako ističe trener Gorila Bojan Zolnaić:

„Kao prvo hteo bih prvo da poželim dobrodošlicu ekipama koje dolaze na turnir Orlovi Novi Beograd i Pirati Zemun, sudijama, kao i svima koji će doći da prate događaj. Osim sportskog ovaj turnir za nas ima i svečani karakter, jer je nedavno bila godišnjica osnivanja kluba Gorillas Subotica.
Osim toga imaćemo priliku da našim sugrađanima pokažemo i približimo sport koji je jedno vreme bio odsutan iz grada, a koji svi nazivaju gradom sporta, pošto je dao puno vrhunskih sportista u raznim granama sporta.
Hteo bih da se zahvalim i svim roditeljima koji su dali svoju podršku ovaj put u organizaciji turnira. Od ekipa očekujem da će svi dati svoj maksimum, da će se boriti sportski i fer i da će na kraju bolji pobediti”, rekao je Zolnaić.

Gorile, kao i Pirati, imaće težak zadatak da savladaju Orlove, koji su pored iskustva koje su stekli u Austriji, započeli i takmičenje u U15 Pionirskoj ligi Srbije. Posle ovog turnira dva najbolje plasirana tima izboriće plasman u polufinale, gde će se na osnovu plasmana ukrstiti sa ekipama Grupe Jug.

Posle odsustva sa prvog turnira na mesto trenera Pirata vraća se iskusni Mihajlo Žitnik: „Imamo veoma mlad, alii perspektivan tim koji je željan da uči. Rezultat nam nije u prvom planu, već da deca zavole ovaj sport i da ga igraju dugi niz godina”, izjavio je Žitnik.

Sastavi timova:

U13 fleg liga petlića – Subotica Gorillas: Ana Bodić, Mihajlo Palija, Nikola Vojnović, Milan Dulić, Aleksa Škrpan, Uroš Puškić, Ognjen Šarčević, Danijel Brajković, Nemanja Đorđević, Marko Đukić, Stefan Poljaković, Filip Abu Shaqra. Trener: Bojan Zolnaić.

U13 fleg liga petlića – Novi Beograd Orlovi: Milan Manić, Fedor Ivaštanin, Marko Đukić, Uroš Bulatović, Andrej Bijelić, Andrej Rakočević, Matej Turbić, Max Alexander Ackov, Filip Ackov, Mihajlo Miletić, Janko Vukosavljević, Nikola Purešević, Petar Nešovanović, Aleksandar Vukčević, Savo Jaćimović, Dušan Dodig, Ognjen Nikolić. Treneri: David Hanomihl-Lukić i Aleksa Mišković.

U13 fleg liga petlića – Zemun Pirates: Anja Nišić, Stefan Irić, Marko Mihajlović, Luka Mihajlović, Petar Rašković, Bogdan Đurđević, Mihajlo Đorđević, Ilija Jovanović. Trener: Mihajlo Žitnik.