Orlovi bez poraza i na drugom turniru – U13 fleg liga petlića

1329
Orlovi bez poraza
Foto: Gorillas Subotica Facebook Page

Orlovi Novi Beograd zabeležili su još dve pobede u okviru U13 fleg lige petlića Srbije – Grupa Sever i sa prvog mesta sačekaće finalni turnir. Prvi omladinski turnir u istoriji grada odigran je u Subotici na stadionu FK Palić, a domaća ekipa Subotica Gorillas obezbedila je mesto na finalnom turniru pobedom nad Pirates Zemun rezultatom 41:0. U drugom kolu Orlovi su takođe savladali ekipu iz Zemuna sa 50:6.

Najzanimljiviji meč u ligi do sada odigran je u trećem kolu. Gorile i Orlovi postigli su po jedan TD uz konverziju na početku prvog poluvremena. Rezultat 7:7 stajao je na semaforu sve do poslednjeg minuta utakmice, kada je igrač Orlova Marko Đukić 30 sekundi pre kraja meča presekao pas QB Subotice i odneo loptu do end zone za konačnih 13:7 u korist Orlova.

Na taj način Đukić je poneo i titulu MVP turnira, s obzirom da je on postigao i prvi TD za Orlove.

Iz tabora Orlova i Zemuna pohvalili su domaćina turnira i tvrde da je organizacija bila izvanredna. Te pohvale veoma znače treneru ekipe Gorillas Bojanu Zolnaiću: „Baš mi je drago mi je da su svi zadovoljni. A tek sad dolazi najbolji deo tj. završni turnir. Kada je reč o dosadašnjem delu, jako smo zadovoljni učinjenim i pogotovo današnjom igrom. Mislim da smo pokazali da, iako smo tek na početku rada, nismo ekipa za potcenjivanje i da smo spremni da se borimo i za finale. To pokazuje i sam rezultat današnje utakmice sa Orlovima koja je bila napeta i neizvesna do poslednje sekunde. Svakako ćemo nastaviti da radimo na tome da poboljšamo našu igru do završnog turnira i ispravimo neke sitne stvari”, rekao je Zolnaić.

Predsednik Orlova Marko Rakočević bio je prezadovoljan organizacijom: „Moram da pohvalim domaćine, organizacija je zaista bila na najvišem mogućem nivou, a takva je bila i poslednja utakmica koja je bila odlučena u poslednjem minutu. Nama ostaje da se spremimo za finalni turnir i nadamo se da ćemo ponoviti dosadašnje igre i doći do trofeja”, rekao je Rakočević.