Sison odveo Divlje veprove u novo finale Prve lige Srbije!

1472
Sison odveo Veprove u finale SK Prve lige Srbije
Foto: Igor Lazarević, Wild Boars Kragujevac Facebook Page

U drugom polufinalnom susretu Sport Klub Prve lige Srbije, aktuelni šampioni Divlji veprovi iz Kragujevca pobedili su ekipu Wild Dogs iz Novog Sada sa 35:12 i plasirali se u četvrto uzastopno finale u kojem će se protiv večitih rivala SBB Vukova boriti za četvrtu uzastopnu titulu šampiona države. Heroj meča bio je američki QB Džejk Sison koji je bacio četiri TD pasa.

Domaćini su odlično otvorili utakmicu. Dobar drive Sison je završio pasom za tajtenda Stefana Đurića. Odbrana je zaustavila Novosađane i vratila loptu napadu, a RB Nik Lasejn istrčao je novi dugačak TD za celih 80 jardi. Kiker Petar Goić bio je oba puta precizan za dodatan poen (14:0).

Tada su uzvratili gosti. QB Luka Vujnović pronašao je svoju omiljenu metu Tihomira Todorova za 12 jardi. I pored promašenog PAT-a Wild Dogsi su došli na jedan posed zaostatka (14:6).

Tada je QB domaćih Veprova Džejk Sison svoju igru podigao na još veći nivo. U pas igru uključio je skoro sve skill igrače domaćina. Prvo je uposlio RB Mihaila Novakovića za 15 jardi (21:6). Potom je pronašao univerzalca Petra Goića, koji je na ovom meču postigao ukupno 11 poena (28:6), a onda i mladog WR Miloša Petrovića posle još jednog dužeg napada (35:6).

Kragujevčani su napravili razliku koju debitanti u plejofu, ekipa Wild Dogs, nije mogla da sustigne. Do kraja meča, Vujnović je bacio još jedan lep pas za TD, ovoga puta za Davora Solda za 20 jardi. I drugi put gosti nisu realizovali PAT, tako da se ispostavilo da je Soldo postavio konačnih 35:12.

Novi Sad Wild Dogs odigrali su bolji meč protiv favorita, nego što je to bio slučaj tokom ligaškog dela. Za korak više moraće dodatno da napreduju i pokušaju sledeće sezone.

Wild Boars Kragujevac 35 : 12 Wild Dogs Novi Sad
Stadion Čika Dača, 23.6.2019. 17.30

7:0 Džejk Sison pas za Stefana Đurića 5 jardi, PAT Petar Goić
14:0 Nik Lasejn trčanje 80 jardi, PAT Petar Goić
14:6 Luka Vujnović pas za Tihomira Todorova 12 jardi, PAT neuspešan
21:6 Džejk Sison pas za Mihaila Novakovića 15 jardi, PAT Petar Goić
28:6 Džejk Sison pas za Petra Goića 5 jardi, PAT Petar Goić
35:6 Džejk Sison pas za Miloša Petrovića 2 jarda, PAT Petar Goić
35:12 Luka Vujnović pas za Davora Solda 20 jardi, PAT neuspešan