Malik Džekson novi šef struke SBB Vukova

1643

Malik Džekson, proslavljeni američki stručnjak, predvodiće SBB Vukove u narednoj sezoni. On će na tom mestu zameniti svog sunarodnika Brenta Barnsa koji je s „beogradskim čoporom” stigao do polufinala Sport klub Prve lige Srbije.

Novi glavni trener Vukova nije novo lice na ovim prostorima. Ovdašnja javnost ga je bolje upoznala 2015. godine, kada je s tadašnjim švedskim klubom Crusaders iz Karlstada osvojio finalni turnir Lige šampiona, održan u Beogradu, i švedsku šampionsku „Super seriju”. Pre toga čak 12 sezona proveo je u San Francisku, vodeći koledž tim s kojim je četiri puta osvajao nacionalno prvenstvo.

Posle osvajanja Lige šampiona sa švedskim „Krstašima”, naredne sezone postavljen je na čelo struke švajcarske ekipe Grizzlies iz Berna, a jedno kratko vreme bio je defanzivni koordinator upravo u Vukovima.

Početkom 2016. godine ponovo je boravio u Srbiji, kao predavač na do tada najvećoj i najbrojnijoj trenerskoj klinici koja je održana u Beogradu, u organizacija Srpske asocijacije američkog fudbala. Svojim znanjem i postignutim rezultatima zaslužio je poziv tadašnjeg selektora reprezentacije Srbije Daga Atkinsa, te se priključio stručnom štabu i našem nacionalnom timu u pripremama za Evropsko prvenstvo B grupe u Linjanu.

Malik je proteklu sezonu proveo u Nemačkoj, najjačoj evropskoj fudbalskoj ligi GFL (German Football League), i to kao glavni trener ekipe Baltic Hurricanes iz Kila, s kojima je stigao do polufinala šampionata. Izgubili su od Unicornsa iz Švebiš Hala 33 : 11, koji su kasnije postali prvaci Nemačke.

Povodom svog ponovnog dolaska u Srbiju, ovog puta na čelo struke najtrofejnijeg srpskog kluba, američki stručnjak nije krio uzbuđenje, rekavši da mu novi angažman čini veliku čast.

– Boravak u Vukovima u drugoj polovini sezone 2016. godine i pomoć koju sam pružio nacionalnom timu olakšali su mi da donesem odluku da ponovo dođem ovde jer znam da ću biti okružen stvarno sjajnim momcima. Uvek sam imao puno poštovanja prema načinu na koji se ovaj tim takmiči i cenim to što ovde postoji uhodana kultura pobeđivanja. Kad god se priključujete programu koji već ima visok standard i očekivanja da se osvoji prvenstvo, prilično ste srećni kao trener – istakao je Malik Džekson, dodajući da se raduje što će nastaviti tradiciju uspeha.

– Jedva čekam da počnem! – poručio je na kraju novi glavni trener SBB Vukova.

Beogradski klub je već započeo s pripremama za nastupajuće prvoligaško proleće, a izvesno se očekuju nova pojačanja o kojima će javnost biti blagovremena obaveštena.