„Orlovi“ poleću u Švajcarsku

1289

U svojevrsnoj reprizi finala Evropskog prvenstva C grupe iz 2012. godine, reprezentacija Srbije u američkom fudbalu u nedelju, od 14 sati, gostuje nacionalnom timu Švajcarske, na stadionu „Dojtvig“, u Vinterturu, nadomak Ciriha.

Ova prijateljska utakmica je praktično prvi korak priprema „orlova“ za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i treći okršaj srpskih i švajcarskih „oklopnika“. U prvom susretu, na Evropskom prvenstvu C grupe u Austirji, 2007. godine, Švajcarci su se radovali u meču za treće mesto (32:19), ali se Srbija revanširala 2012. godine, u znatno važnijem duelu, u finalu istog takmičenja (20:14), posle čega se plasirala u B grupu.

U odnosu na poslednji duel, ali i na prošlogodišnje B Evropsko prvenstvo u Milanu, sastav srpske reprezentacije je znatno izmenjen, a nova selekcija uigravala se tokom šestodnevnih priprema na Kopaoniku.

branko vucinic (2)Svi momci su zaista sjajni i ovom prilikom im se zahvaljujem na svom trudu koji su uložili u toku priprema za ovu prijateljsku utakmicu. Timski duh koji je stvoren na Kopaoniku ostao je vrlo živ i primetan i na narednom treningu, tako da je moral na izuzetno visokom nivou – rekao je Branko Vučinić, direktor reprezentacije Srbije.

Ovo će biti prilika za mnoge debitante da se dokažu i preporuče za naredne akcije srpskog nacionalnog tima.

Momci su svesni da se mesto u nacionalnom timu Srbije ne osvaja samo na pripremama već i na svakoj utakmici, te sam siguran da će dati sve od sebe da se pokažu u što boljem svetlu. Švajcarci su izuzetna ekipa i, kao što je i selektor Šarčević rekao, u americkom fudbalu nema prijateljskih mečeva, pa utakmicu ulazimo potpuno skoncentrisani i rešeni da pobedimo. Put je dug i naporan, ali u reprezentaciji su sve iskusni igraci i mislim da nam to neće predstavljati problem – zaključio je Vučinić.

Put Švajcarske u petak uveče krenuće sledećih 46 igrača:

Defanzivni bekovi: Marko Bates, Ivan Nedeljković, Marko Milovanović, Filip Vezmar (SBB Vukovi Beograd), Dejan Gligorić (Pančevo Panthers), Goran Zec (Inđija Indians), Aleksa Denović (Kraljevo Royal Crowns), Vladimir Krstić (Imperatori Niš), Miladin Jovčić (Novi Sad GAT Dukes).

Defanzivni linijaši: Miloš Janković, Milovan Amović, Nikola Vuksanović (Pančevo Panthers), Predrag Mladenović (Imperatori Niš), Ivan Gavrilović, Miloš Lišanin (SBB Vukovi Beograd), Nebojša Mirković (Novi Sad GAT Dukes), Uroš Vuković (Belgrade Blue Dragons).

Lajnbekeri: Nikola Anđelković (Novi Sad GAT Dukes), Filip Vrbić (Imperatori Niš), Uroš Kolaković (Čačak Angel Warriors), Neven Dokić (Sirmium Legionaries), Lazar Bogićević (Belgrade Blue Dragons).

Ofanzivni linijaši: Aleksandar Blažić (Inđija Indians), Nikola Davidović (Belgrade Blue Dragons), Janko Popović (Kraljevo Royal Crowns), Aleksa Stanković (Čačak Angel Warriors), Radoš Zelenović (Novi Sad GAT Dukes), Miljan Džogazović (Pančevo Panthers), Stefan Drecun, Mladen Stojanović (SBB Vukovi Beograd), Branko Mutić (Osnabruck Tigers).

Kvoterbekovi: David Hanomihl Lukić (SBB Vukovi Beograd), Branislav Fekete (Kikinda Mammoths) i Lazar Pejković (Kraljevo Royal Crowns).

Raninbekovi: Marko Baković (Belgrade Blue Dragons), Ivan Prskalo (Inđija Indians), Mirko Slavković (Čačak Angel Warriors) i Mihailo Josović (Vukovi Beograd).

Risiveri: Miloš Kolibar (Sirmium Legionaries), Andrej Puškaš (Novi Sad GAT Dukes), Petar Goić (Imperatori Niš), Marko Marić (Vukovi Beograd) i Bratislav Bošnjak (Pančevo Panthers).

Tajtendovi: Vladimir Trajanović (Pančevo Panthers) i Dobrivoje Vidosavljević (SBB Vukovi Beograd).

Kiker: Darko Klasan (Inđija Indians).

U stručnom štabu su: Džordž Šarčević (selektor), Blažo Bojić (ofanzivni koordinator), Predrag Durlić Vujić (defanzivni koordinator), Bojan Milić (koordinator specijalnih timova), Ljubodrag Anđelković (defanzivni bekovi) i Petar Vitorović (ofanzivni linijaši).