TV DERBI: Divlji veprovi i Panteri, rivali odvajkada!

581

Duel između Mozzart Wild Boarsa i Pančevo Panthersa, koji će izaći i na televizijske ekrane putem Sportkluba, medijskog partnera i sponzora Sportklub Superlige Srbije, definitivno je najveći derbi 4. kola našeg nacionalnog šampionata. I to ne samo zato što se radi o dve ekipe koje su prošle sezone zvanično zauzeli drugu i treću poziciju u konačnom plasmanu srpskih ekipa, već i zato što se radi o dva tima koji su, uz Vukove, najstariji među 8 ekipa članova elite.

Značaj meča može se prepoznati i kroz činjenicu da su vlasti grada Kragujevca odobrile korišćenje stadiona „Čika Dača“, koji je dugo bio zatvoren za američki fudbal.

– Poneseni realizacijom sjajne ideje da se utakmica četvrtog kola odigra na gradskom stadionu “Čika Dača”, Čini mi se da su Veprovi u poslednje vreme trenirali snaznije nego ikada do sada. Sa druge strane, našem timu se pridružio uvek rado vidjen prijatelj i sjajan fudbaler Dzeremi Pejton, što nam daje za pravo da se nadamo sjajnom rezultatu i lepršavoj igri u subotu – rekao je Darko Cvetković, kornerbek Kragujevčana, koji ove sezone igra u odličnoj formi.

Dobro je poznato Kragujevčanima šta mogu da očekuju od ekipe iz Pančeva. Još iz juniorskih selekcija poznaju kvoterbeka Vojislava Milenkovića, koji je našao mesto među najboljim kvoterbekoma lige, znaju i ostale talentovane junoše, ali su im poznati i kvaliteti Bratislava Bošnjaka, koji je jednu sezonu proveo u velikim rivalima Vukovima. Većinu juniora Cvetković dobro poznaje iz juniorske reprezentacije Srbije, čiji je bio jedan od trenera, Bošnjaka kao direktnog suparnika u mnogim mečevima. Međutim, Cvetković, koji se već sada može smatrati jednim od veterana ovog sporta u Srbiji, najpre ističe nešto drugo kao najveći kvalitet Pantera.

– U goste nam dolazi sjajna ekipa Pantera iz Panceva iza kojih se nalazi sjajan tim trenera. Utakmica je veoma bitna za obe ekipe, varnica ce biti na sve strane, jer je to jednostavno nešto po čemu su naši mečevi prepoznatljivi! Sjajan teren, Veprovi željni dokazivanja, gosti poznati po atraktivnom fudbalu, sve to znači da će gledaoce koji dođu na gradski stadion dočekati odlična sportska predstava.

Dok se za Divlje veprove dobro zna da su dugi niz godina dominirali srpskim fudbalom, a da su razvili najveće rivalstvo sa Vukovima iz Beograda, retko ko danas pominje da su upravo Pančevci bili učesnici prve ikada odigrane lige 2004. godine, kada su zauzeli četvrto mesto. U poslednje vreme, Pančevci su prvi među ostalim ekipama, a njihov rad dobija na značaju kada se zna da su prošle godine došli do trećeg mesta, iako su bili oslonjeni samo na vlastite snage, igrajući bez Amerikanaca. Iako Panteri tokom osmogodišnjeg odmeravanja snaga još ne znaju za trijumf protiv Veprova, uvek su znali da pruže žestok otpor Kragujevčanima.

Darko Cvetković se priseća dva najzanimljivija detalja iz višegodišnjeg sportskog rivalstva ova dva tima:

Ove dve ekipe neguju sportsko rivalstvo od prvih koraka koje je američki fudbal načinio u Srbiji sada već davne 2004. godine. Malo je igrača koji i danas jure za jajastom loptom, a da su učestvovali u sjajnom meču te iste 2004. godine u Kragujevcu na stadionu “Šumadije”. Dobro se sećam toga, igrala se Nacionalna liga Srbije bez opreme. Nije to bio i jedini duel za pamćenje, jer navijači oba tima i danas prepričavaju i neverovatno polufinale 2008. godine na stadionu “Sušica” kada su Panteri umalo lišili Veprove finala.

Ipak se na kraju Cvetković na kratko osvrnuo i na igrače koji nose igru Pantera. Kao što pomenusmo, mnoge dobro poznaje, čime se ponosi.

– Motor i pokretač ekipe iz Pančeva su, pored sjajnog trenerskog tima, koji sam već pomenuo i odlični pojedinci koje na terenu vodi kvoterbek Vojislav Milenković, ali i hvatač Milivoj Vojteh. Tu je i lajnbeker Milanom Stefanovima. Ja sam imao sreće da učestvujem u pomenutim mečevima, ali i čast da radim sa trenerima iz Pančeva i da u nacionalnom timu nosim isti dres kao Panteri. Zato znam da ih niko ne može i ne sme potceniti, iako su u prošlom kolu neočekivano izgubili od Kraljevo Royal Crownsa. Sada je vreme da na “Čika Dači” ispišemo domaći zadatak za potonje generacije oklopnika u Srbiji – zaključio je Cvetković.

Podsetimo, uprava Mozzart Wild Boarsa će otvoriti širom kapije stadiona “Čika Dača”, a oni koji ne budu mogli da uživo pogledaju ovaj meč, moći će to da učine u direktnom televizijskom prenosu na Sportklub Prime (13 časova) ili u snimcima na Sportklub (osnovni kanal) u 23:00 časova ili ponovo na Sportklub Prime (nedelja, 02:15 časova). Do tada, pogledajte najzanimljivije trenutke sa poslednje međusobne utakmice.

Pročitajte i najave ostalih utakmica 4. kola Sportklub Superlige Srbije:

Petak:

SBB Vukovi Beograd – Čačak Angel Warriors u 20.30 (stadion na Adi Ciganliji).

Subota:

Kragujevac Mozzart Wild Boars – Pančevo Panthers u 13 časova (stadion „Čika Dača“).

Kraljevo Royal Crowns – Beograd Blue Dragons u 15 časova (Atletski stadion).

Klek Knights – Novi Sad Dukes u 16 časova (stadion „Đuro Vučurević“).