3. VIKEND: Lideri Sportklub Superlige Srbije

526

Najviše tačdaunova ukupno – Lens Krizin (SBB Vukovi)

Posle trećeg vikenda Sportklub Superlige Srbije, i dalje je po broju tačdaunova u čijem je postizanju direktno učestvovao, najefikasniji igrač šampionata kvoterbek Vukova Lens Krizin. On je zabeležio ukupno 10 tačdaunova, od čega je 8 puta asistirao igračima pasom za tačdaun, a 2 puta je trčanjem doneo radost svojoj ekipi. Krizinu za vratom i posle 3. kola diše zemljak iz Mozzart Wild Boarsa Met Džekson, sa jednim tačdaunom manje, dok je sa ukupno 8 tačdaunova prodor ka vrhu liste napravio raningbek Kraljevo Royal Crownsa Džošua Henri, koji je u velikoj pobedi na d Pančevo Panthersima postigao 4 tačdauna.

Pogledajte tabelu najefikasnijih igrača Sportklub Superlige posle 3. kola:

Igrač klub Bačen pas Hvatanje Trčanje Ostalo Ukupno
Lens Krizin SBB Vukovi 8 2 10
Met Džekson Mozzart Wild Boars 8 1 9
Džošua Henri Kraljevo Royal Crowns 2 6 8
Brendon Mekdauel SBB Vukovi 1 6 7
Vojislav Milenković Pančevo Panthers 7 7
Đorđe Avramović Čačak Angel Warriors 7 7
više igrača 5

Najviše tačdaunova bačenim pasom – Lens Krizin (SBB Vukovi ) i Met Džekson (Mozzart Wild Boars)

Prvo mesto na listi najboljih kvoterbekova, baš kao i posle 2. kola, dele kvoterbekovi večitih rivala Lens Krizin i Met Džekson. Obojica su po 8 puta uposlili svoje saigrače za tačdaun. Ako se tako nešto i očekivalo od Amerikanaca, zanimljivo je da dva srpska kvoterbeka drže priključak.

Đorđe Avramović se izuzetno visoko kotira, sa 7 tačdaunova, a nema sumnje da se radi o izvanrednom rezultatu, obzirom da Angel Warriorsi ove sezone imaju izuzetno mladu ekipu, čime se njegov zadatak usložava, a uspeh čini većim.  Čačani su poslednji na tabeli, bez pobede i upravo vođstvo do trijumfa i opstanka ove sezone  je jedino što nedostaje Avramoviću da  sjajan statistički rezultat bude bez zamerke.

Sa druge strane, Vojislav Milenković je dugo već prisutan na našoj sceni kao vrlo talentovan kvoterbek, u koga i Pančevo Panthersi imaju veliko poverenje i od juniorskog tima mu daju veliki prostor već nekoliko godina. Međutim, činjenica da iza dvojice Amerikanaca zaostaje samo za jedan bačeni tačdaun, govori da je izvanredno odigrao svoju ulogu. Ako se tome doda da je u ta dva meča igrao protiv favorita prvenstva, SBB Vukova, i Novi Sad Dukesa, sa mrljom u neočekivanom porazu ekipe od Kraljevo Royal Crownsa, broj bačenih tačdaunova je još vredniji i tek treba očekivati njegove sve bolje partije.

Pogledajte tabelu najboljih kvoterbekova Sportklub Superlige posle 3. kola:

Igrač klub Bačen pas utakmica ekipe
Lens Krizin SBB Vukovi 8 3
Met Džekson Mozzart Wild Boars 8 3
Đorđe Avramović Čačak Angel Warriors 7 3
Vojislav Milenković Pančevo Panthers 7 3
Strahinja Stepović Kraljevo Royal Crowns 3 3
više igrača 2 3

Najviše tačdaunova pasom/uhvaćen pas – Milorad Živković (Čačak Angel Warriors)

Za razliku od prošle sezone kada su među vajdrisiverima vladali braća Pejton iz Kragujevačkih Wild Boarsa, u ovoj se klubovi i nisu previše oslonili na dovođenje kadra iz SAD.

Zato možda i ne čudi da su na listi među četiri istaknuta hvatača u ligi sve Srbi. Prvu poziciju je preuzeo Milorad Živković, koji je sa tri tačdauna u meču protiv Royal Crownsa našao malu utehu za treći ovosezonski poraz Čačana. Sigurno je da bi mnogo srećniji na vrhu liste bio da mu poslednji tačdaun na utakmici, u poslednjem ataku Ratnika nije poništen zbog ilegalne formacije.

Posle vođstva na startu šampionata, Bratislav Bošnjak nije poentirao protiv svog bivšeg kluba, što je rezultiralo da maltene bez borbe prepusti prvo mesto. Međutim, momak koji godinama važi za možda i najboljeg hvatača u Srbiji ima jednu utakmicu manje, pa i šansu da nadoknadi propušteno.

Po tri tačdauna, ali sa utakmicom više od Bošnjaka, imaju ovosezonski predvodnici kragujevačkog korpusa hvatača. Filip Nedeljković je dugo u američkom fudbalu, prošao je put od pete do prve hvatačke opcije u ekipi, igrača koga kvotebek prvog traži pogledom kada želi da uputi pas. Sa druge strane, vrlo talentovani Nikola Simović u ovom kolu nije poentirao, ali ovom 17-godišnjem dečaku i ne treba teret potere statističkih podataka u njegovoj prvoj seniorskoj sezoni.

Pogledajte tabelu najboljih vajdrisivera Sportklub Superlige posle 3. kola:

Igrač klub uhvaćen utakmica ekipe
Milorad Živković Čačak Angel Warriors 5 3
Bratislav Bošnjak Pančevo Panthers 3 3
Nikola Simović Mozzart Wild Boars 3 3
Filip Nedeljković Mozzart Wild Boars 3 3

Najviše tačdaunova trčanjem – Brendon Mekdauel (SBB Vukovi) i Džošua Henri (Kraljevo Royal Crowns)

Trčeći iza gromadne ofanzivne linije SBB Vukova, Brendon Mekduel već treću sezonu teroriše protivničke odbrane na našim terenima. U istom ritmu nastavlja i ove sezone, pa je sigurno i najveći kandidat da šampionat Sportklub Superlige završi na prvom mestu po broju tačdaunova trčanjem.

Međutim, sa tri tačdauna u zaostalom meču 2. kola protiv Pančevo Panthersa, Amerikanac iz Kraljeva Džošua Henri bacio mu je rukavicu u lice i izjednačio se na vrhu tabele sa Mekdauelom. Nema sumje da će, kao neko ko se na početku sezone već nametnuo kao poen-lider Kruna, pokušati da ugrozi neprikosnovenost Mekdauela.

Prijatno iznenađenje na listi, među dvojicom Amerikanaca, svakako je Marko Baković, vrlo talentovani raningbek Blue Dragonsa, koji je i u juniorskoj konkurenciji, ali i prošle godine u seniorskoj pokazao da će biti udarna igla Plavih zmajeva. Koliko on znači za svoj tim dovoljno govori podatak da je postigao 3 od 5 napadačkih tačdaunova Beograđana.

Pogledajte tabelu najboljih raningbekova Sportklub Superlige posle 3. kola:

Igrač klub trčanjem utakmica ekipe
Brendon Mekdauel SBB Vukovi 6 3
Džošua Henri Kraljevo Royal Crowns 6 3
Marko Baković Beograd Blue Dragons 3 3
Više igrača   2