Veprovi rasturili Somborce, Kelti sačuvali pobedu

821

Kragujevac Vajld bors – Sombor Celtis 74:0 (34:0, 34:0, 0:0, 6:0)

Stadion: FK “Sušica”. Gledalaca: oko 500.

7:0 Džeremi Pejton vraćanje kikofa 73 jarde, Nebojša Božanić uspešan PAT.
14:0 Brajan Pejton vraćanje panta 52 jarde, neuspešan PAT.
20:0 Sten Bedvel pas ka Džeremiju Pejtonu 55 jardi, Nebojša Božanić uspešan PAT.
27:0 Sten Bedvel pas ka Džeremiju Pejtonu 50 jardi, Nebojša Božanić uspešan PAT.
34:0 Marko Vujanac vraćanje fambla 1 jard, Nebojša Božanić uspešan PAT.
40:0 Brajan Pejton vraćanje fambla 56 jardi, neuspešan PAT,
47:0 Srđan Đokić vraćanje intersepcije 1 jard, Nebojša Božanić uspešan PAT.
54:0 Sten Bedvel pas ka Aleksandru Ristiću 53 jarde, Nebojša Božanić uspešan PAT.
61:0 Sten Bedvel pas ka Filipu Nedeljkoviću (c) 25 jardi, Nebojša Božanić uspešan PAT.
68:0 Miloš Pavlić trčanje 1 jard, Nebojša Božanić uspešan PAT.
74:0 Veljko Petrović trčanje 23 jarde, neuspešan PAT.

Očekivalo se da će Divlji veprovi biti apsolutni favoriti u duelu sa Celtisima, ali da će na terenu biti baš tolika razlika između dva tima, verovatno niko. Prelep sunčani dan je na stadionu FK „Sušica“ okupio sasvim pristojan broj gledalaca, koji su se u dobrom delu razbežali već na poluvremenu, odlučivši da ga ipak iskoriste na nekom drugom mestu.
Razlog je bio što su njihovi ljubimci već posle prve dve četvrtine vodili ogromnih 68:0, što na terenu nije bilo nikakvog otpora od strane Somboraca. Dominirali su Kragujevčani i u fazi odbrane, napada, specijalnih timova, a predvodili su ih sjajno braća blizanci Džeremi i Brajan Pejton, koji su ekstra potezima oduševljavali prisutne. Ova dvojica univerzalaca su na svakom delu terene, bilo da je u pitanju vraćanje panta, kikofa, učešće u specijalnom timu, odbrani ili napadu, bukvalno mleli svoje protivnike. Ustopu ih je pratio ostatak tima.
Nisu gledaoci ni seli na svoja mesta, a Veprovi su već vodili 13:0. Najpre je Džeremi Pejton vratio kik of, a odmah zatim je njegov brat vratio pant. Osim rezultata, ishod je bio nekoliko igrača Somboraca na zemlji posle blokova i dva povređena. Već tada se videlo da gosti nemaju šta da traže u ovom meču, već će opstanak u diviziji Centar morati da pokušaju da izbore kroz mečeve sa drugim rivalima.
Iako je njegov tim igrao najviše pasom, kvoterbek Kragujevčana Sten Bedvel nije proveo puno vremena na terenu. Razlog je što su Veprovi poentirali uglavnom sa svoje polovine, a Bedvel je iz 13 pokušaja kompletirao 7 pasova za 305 jardi (4 TD, 1 int). Omiljene mete bili su mu Džeremi Pejton (120 jardi, 2 TD), Aleksandar Ristić (85 jardi, TD) Nikola Tomić (85 jardi).
U drugom poluvremenu Kragujevčani su povukli ručnu, na teren poslali nešto mlađe igrače, a vreme se merilo uz „štopericu milosrđa“, kako bi bile izbegnute povrede u situaciji u kojoj je sve već bilo rešeno.

Požarevac Autlous – Jagodina Kelts 36:38 (0:14, 14:12, 8:12, 6:0 )

Stadion: Hipodrom. Gledalaca: oko 500.

0:6 Ivan Karić trčanje 30 jardi,
0:14 Čens Garner trčanje 6 jardi, pretvaranje za dva Tajron Gordon.
0:20 Čens Garner pas ka Ivanu Radojeviću  16 jardi, neuspešno za dva.
6:20 Dragoljub Gunić pas ka Nenadu Petroviću 18 jardi, neuspešno za dva.
6:26 Čens Garner pas 43 jarde ka Tajronu Gordonu, neuspešno za dva.
14:26 Dragoljub Gunić pas ka Dejanu Justinoviću 22 jarda, Saša Đurđević pretvaranje za dva.
14:32 Čens Garner pas ka Tajronu Gordonu 42 jarde, neuspešno za dva.
22:32 Saša Đurđević trčanje za 3 jarde, Saša Đurđević pretvaranje za dva.
22:32 Čens Garner pas ka Ivanu Radojeviću 18 jardi, neuspešno za dva.
28:38 Dragoljub Gunić pas ka Milošu Dimitrijeviću 42 jarde, neuspešno za dva.
36:38 Dragoljub Gunić trčanje za 2 jarde, Saša Đurđević uspešan za dva.

Pred oko 500 gledalaca, po sunčanom danu, na požarevačkom hipodromu, u prvom kolu Superlige Srbije, grupa Jug, bili su uvod u duel dva vrlo raspoložena rivala. Dobra poseta i lepo vreme bili su samo predznak odlične predstave.
Obzirom da se obe ekipe nisu skoro sastajale, teško je bilo odrediti favorita. Jagodinci su bili ekstra pojačani, po prvi put u sezoni, dovođenjem dvojice stranaca koji su, na kraju, i doneli trijumf gostima.
Jagodinci su krenuli bolje i u prvoj četvrtini, upravo zahvaljujući američkoj vezi kvoterbeka Čensa Garnera i risivera Tajrona Gordona, pravili mnogo problema odbrani domacina. Njima su se priključili zatim Ivana Karić i Ivan Radojević, pa je vrlo brzo rezultat bio 0:20!
Nisu se predavali domaći, a reprezentativni kvoterbek Pozarevljana, Dragoljub Gunić je pokazao da i među Srbima ima ko da baci loptu. Proigravanjem Nenada Petrovića dugim pasom Odmetnici su smanjili na 6:20, ali Gordon i Garner jos jednom pokazuju uigranost i dizu prednost Kelta. Činilo se da Požarevljanima sledi debakl, ali Gunić još jednim bačenim tačdaunom održava nadu domaćina da bi u drugom poluvremenu mogli da se vrate u meč
Opet nije dobro krenulo za Odmetnike. Garner baca Gordonu, odbrana domaćina ponovo slabo reaguje i već na početku trećeg perioda je 32:14 za Kelte. Međutim, u tom trenutku, Gordon dobija drugu, isključujuću kaznu zbog nesportskog ponašanja prilikom postizanja tačdauna, što ponovo vraća domaćina u igru.
Osokoljeni, Đurđević i Banović, trkački kor Odmetnika, stižu do end zone. Garner u tom trenutku mora da baca Radojeviću, ali pokazuje da se može i bez Gordona i prednost Jagodinaca je sada 38:22. Požarevac zatim, poslednjim atomima snage, sa dva tačdauna uspeva da dođe nadomak preokreta, ali na žalost domaće publike ne uspevaju u tome.
Stekao se utisak da su Požarevljani ostali nedorečeni, ali i da su se kratko probudili. Sa druge strane Kelti su trijumfom već na startu prvenstva na teškom gostovanju pokazali opravdanom odluku o dovođenju Amerikanaca i sigurno se neće zaustaviti na samo jednom trijumfu na Jugu.