Plavi zmajevi zabeležili pobedu u prvom meču 7 na 7 fudbala

1226
Plavi zmajevi 2020

U subotu na Wild Dogs Kennel terenu beogradski Plavi zmajevi savladali su domaće Novi Sad Wild Dogse sa 45:41 u prvoj, ovogodišnjoj, „7 na 7” seniorskoj utakmici kojom je počela Prva liga Srbije 2020.

Utakmica je bila neizvesna od početka do kraja. U prvom poluvremenu domaćini su vezivali tačdaune, a gosti su ih pratili su stopu. Sve je kulminiralo u poslednjem minutu prvog poluvremena kada je HC i QB Željko Novak uspeo da pronađe Aleksandra Anđelkovića za prvi prvoligaški TD mladog risivera. Do tada prva tri tačdauna za Zmajeve postigao je Ognjen Mitrović, kojeg je sa druge strane pratio reprezentativac Srbije Tihomir Todorov.

Za novosadsku ekipu na QB počeo je Lazar Lazić, a u drugom poluvremenu šansu je dobio mladi Filip Đokić. Obojica su uglavnom gledali ka Tihomiru Todorovu koji je opravdavao poverenje, a dobro je igrao i veteran Dejan Jašćur.

Tek na početku drugog poluvremena, odbrane su konačno dale svoj doprinos. Tri uzastopna drajva zaustavljena su presečenom loptom. Prvo je mladi Nikola Lekić zabeležio prvi INT u seniorskoj karijeri, uzvratio je Novi Sad istom merom preko Filipa Đokića, ali je onda DC Nemanja Stanić završio sledeći napad Dogsa.

Posle toga, Stanič je posle kratke rasprave i nesporazuma isključen zbog nesportskog ponašanja. Ali, to je dodatno fokusiralo odbranu Zmajeva koju su u tim momentima predvodili iskusni prvotimci Željko Kostić, Marko Božić i Ivan Vukadin, dok je Miloš Injac pored terena ulivao dodatnu sigurnost. Poslednjim napadačkim drajvom, Novak je istrošio vreme i odbrani je ostalo da odbrani jednu akciju što su i učinili.

Na taj način, jednim Hail Mary pasom, završena je prva „7 na 7” seniorska utakmica u Srbiji, a Plavi zmajevi biće upisani kao prvi tim koji je zabeležio pobedu.

„Dosta zabave pogotovo za skil igrače, jer je dosta poena postignuto i utakmice su dinamične. Posle dugog perioda neigranja lepo je stati ponovo na teren gde ćemo svakako iskoristiti priliku da se dobro zabavimo i takmičimo pod ovakvim uslovima”, rekao je posle meča Todorov.

Wild Dogs Novi Sad 41 : 45 Blue Dragons Belgrade

1/2
6:0 Lazar Lazić za Tihomira Todorova, PAT neuspešan
6:6 Željko Novak pas za Ognjena Mitrovića, PAT neuspešan
12:6  Lazar Lazić za Dejana Jašćura, PAT neuspešan
12:12 Željko Novak pas za Ognjena Mitrovića, PAT neuspešan
19:12 Lazar Lazić za Nikolu Belića, PAT Tihomir Todorov
19:19 Željko Novak pas za Ognjena Mitrovića, PAT Marko Vojvodić
25:19 Lazar Lazić za Tihomira Todorova, PAT neuspešan
25:25 Željko Novak pas za Đorđa Stojiljkovića, PAT neuspešan
2/2
25:28 INT Nikola Lekić
28:28 INT Filip Đokić
28:31 INT Nemanja Stanić
28:38 Željko Novak pas za Marka Vojvodića, PAT Aleksandar Anđelković
35:38 Filip Đokić za Aleksandra Bodirogu, PAT Nikola Belić
35:45 Željko Novak pas za Aleksandra Anđelkovića, PAT Marko Vojvodić
41:45 Filip Đokić za Tihomira Todorova, PAT neuspešan