Nedelja je dan za fleg fudbal – odlučuju se šampioni države!

1410
Ženska fleg fudbal liga Srbije

U nedelju 3. novembra od 11 časova na terenu FK Urovci u Obrenovcu igra se treći i finalni turnir Ženske fleg fudbal lige Srbije 2019! Kikinda Orange Tribe ima pol poziciju pred turnir sa skorom 5-1, a branioci titule Obrenovac Hawks i Pančevo Panthers Ladies sa 3-3 i dalje se nadaju da mogu do trofeja. Požarevac Pastuvi sa 1-5 nemaju šansu da dođu do trofeja, ali mogu da udare dobar temelj za sledeću sezonu.

Ekipa Orange Tribe je sa 3-0 na domaćem terenu otvorila sezonu, a potom je u Pančevu pobedila domaćina i Požarevac za trenutan skor 5-1. Jedini poraz doživele su od i dalje aktuelnih šampionki Obrenovac Hawks, a njihov međusobni duel u Urovcima trebalo bi da bude najzanimljiviji ove sezone.

„Posle dva turnira držimo prvo mesto i nadam se da ćemo posle ovog poslednjeg uspeti da odolimo pritisku Obrenovca i Pančeva i prvi put uzmemo željeno prvo mesto u sedam godina postojanja našeg tima. Ponosan sam na ovu mladu ekipu koja već drugu godinu zaredom igra u istom sastavu”, rekao je glavni trener Kikinde Branislav Fekete.

Kako bi uopšte mogle do titule i Obrenovac i Pančevo moraju da imaju perfektan skor na finalnom turniru, tako da će Hawks – Panthers duel takođe imati ogroman značaj.

„Stekle smo potrebno iskustvo u igranju, ovo nam je šesta godina i iskreno se nadam četvrta titula. Biće teško izvući rezultat, s obzirom na propušten prvi turnir, ali kao kvoterbek najbolje znam mogućnosti svog tima. Mogu neskromno da kažem, očekujem dobre utakmice, dobar fudbal i pobede”, izjavila je QB Obrenovca Nina Jakovljević.

Takođe u nedelju, ali od 17 časova u SC Leje u Inđiji, igra se i finalni turnir Seniorske fleg fudbal lige Srbije. Titulu će braniti ekipa Čačak Angel Warriors koja je u Grupi Jug sa skorom 7-2 završila na prvom mestu. Uz njih, u Inđiju dolazi i tim Bor Golden Bears koji je na domaćem terenu posle nekoliko uzbudljivih mečeva izborio plasman na finalni turnir sa skorom 6-3 i iza sebe ostavio najefikasniji tim u SFLS Imperatore iz Niša.

Na Severu Novi Sad Wild Dogs su obezbedili prvo mesto sa 7-2 i igraće protiv Bora. Domaćin finala Meridian Indians propustili su drugi turnir, ali su bili stoprocentni na preostala dva i sa skorom 6-3 zakazali polufinale sa Čačkom. Inđija je bila trostruki uzastopni šampion od 2015. do 2017. godine sve dok Angel Warriors nisu prekinuli njihov niz prošle godine.