Obrenovac Hawks perfektne na drugom turniru ŽFLS 2019

1246
Obrenovac Hawks zabeležile 3 pobede

Aktuelne šampionke Obrenovac Hawks zabeležile su sve tri pobede na drugom turniru Ženske fleg lige Srbije ove sezone koji je održan u Pančevu na SC Strelište.

Nakon što su zbog poslovnih obaveza propustile prvi turnir u Kikindi, šampionke Srbije su ovog vikenda nadoknadile izgubljeno i izjednačile se sa ekipom iz Pančeva na drugom mestu sa skorom 3-3 pred poslednji turnir na kojem će biti odlučen šampion Srbije u 2019. godini.

Obrenovčanke su prvo savladale lidera lige Kikindu Orange Tribe sa 21:6. Utakmicu su rešile u prvom poluvremenu kada su napravile prednost 21:0, a u nastavku su dozvolile samo utešni TD Kikindi.

Po istom principu Hawks su rešile i ekipu Pančevo Panthers Ladies napravivši prednost u prvom delu igre od 19 poena, a u nastavku Panterke su takođe došle do samo jednog TD i postavile konačnih 19:6.

Kapiten tima Obrenovac Hawks Milena Nikolić smatra da je njena ekipa odigrala odlično s obzirom da je ovo bio prvi turnir na kojem su igrale zajedno sa novim igračicama: „Ponosna sam na svoje devojke, pošto smo uspele da postignemo izvanredan uspeh na turniru. Igrale smo dobro, zadovoljna sam, pogotovo zato što imamo dosta novih devojaka u ekipi. Neke čak prvi put uopšte igraju ovaj sport. Kao kapiten ekipe koja je tri puta osvajala prvenstvo, nadam se da ćemo opet uspeti da ostvarimo isti uspeh sa novim devojkama. Smatram da naša ekipa ima potencijala i mislim da ćemo na sledećem turniru pokazati šta jos mozemo i nadam se istom rezultatu”, rekla je Milena Nikolić.

U poslednjem meču dana viđeno je najviše poena. Domaće Pančevo pokušalo je da učini borbu za titulu još zanimljivijom, ali je ekipa Orange Tribe ipak zabeležila pobedu od 30:12 i tako se sa 5-1 pozicionirala na prvo mesto sa dve pobede prednosti i ima odličnu šansu da dođe do prvog naslova šampiona.

Sve tri ekipe zabeležile su pobedu protiv Požarevac Pastuva službenim rezultatom, s obzirom da je ova ekipa imala probleme koje je prošle nedelje imao tim Obrenovac Hawks.

Sastav Obrenovac Hawks: Milena Nikolić, Nina Jakovljević, Ana Huber, Nikolina Pinterić, Tijana Mitrić, Anđela Stojadinović, Zvezdana Jevđenović. Trener: Filip Jovanović.

Sastav Pančevo Panthers Ladies: Jelena Vamović, Marija Perić, Tea Dobrosavljević, Svetlana Gajić, Nevena Sabo, Anđela Marković, Anđela Nikolić, Zorana Nikolić, Tijana Todorović. Trener: Zoran Todorović.

Sastav Kikinda Orange Tribe: Jelena Uverić, Bojana Milošević, Tamara Milošević, Mina Milosavljev, Sanja Štetin, Branislava Ludajić. Trener: Branislav Fekete.