Poznati polufinalisti Seniorske fleg lige Srbije 2019!

1503
Polufinalisti SFLS 2019

Posle poslednjih preliminarnih turnira koji su ovog vikenda igrani u Grupi Sever i Grupi Jug poznati su polufinalisti Seniorske fleg lige Srbije 2019. Prvoplasirani na Severu Novi Sad Wild Dogs sastaće se sa ekipom Bor Golden Bears, dok će branioci titule Čačak Angel Warriors igrati protiv tima Meridian Inđija Indians.

Na stadionu FK Studentski grad, već posle prvog meča, Novi Sad Wild Dogs overili su prvo mesto. Psi su pobedili domaće Orlove sa 33:6, a s obzirom da zbog obaveza igrača u reprezentaciji jednog dela tima i poslovnih obaveza drugog dela Plavi zmajevi nisu bili u mogućnosti da učestvuju, Dogsima je pripisana još jedna pobeda. U uzbudljivom meču protiv Inđije, Novi Sad je poražen sa 31:28, tako da su sa skorom 7-2 otišli u polufinale.

Meridian Inđija Indians je ponovo odigrala savršen turnir pošto su i oni savladali Orlove (32:7), te su sa skorom 6-3 završili na drugom mestu i obezbedili dvoboj sa aktuelnim šampionom Čačak Angel Warriorsima i šansu da dođu do četvrtog trofeja u pet godina.

Mnogo uzbudljivije bilo je na Jugu, a kao što se moglo pretpostaviti, međusobni duel domaćeg Bora i Imperatora bio je odlučujući. Golden Bears su slavili sa 47:46 i tako utabali sebi put do polufinala. Domaći teren prijao je Medvedima pošto su i šampione iz Čačka pobedili sa jednim poenom razlike (33:32), dok su nešto ubedljiviji bili protiv Požarevac Pastuva (58:48) i sa skorom 6-3 postali su poslednji ovosezonski polufinalisti.

Kapiten Bora Nemanja Mitrović bio je oduševljen epilogom turnira: „Još smo pod utiskom nakon verovatno najuzbudljivijeg turnira koji je naša ekipa ikada odigrala. U prvom meču koji je ujedno bio najvažniji zbog direktne borbe za drugo mesto, protiv Imperatora imali smo više sreće nego pameti, gde su se naši protivnici umesto kneel-down akcije odlučili da igraju akcije, a onda i izlaskom u aut na trećem down-u zaustavili vreme i posle naše odbrane na četvrtom, uspeli smo za 20 sekundi da izjednačimo, a onda i pretvorimo za jedan i pobedimo. Puno sreće imali smo i protiv Pastuva, a onda smo i zamalo ispustili dobijenu utakmicu protiv Čačka, gde su u poslednjoj akciji oni imali priliku da nas pretvaranjem za dva poena izbace iz takmičenja. Hvala svim ekipama na fer i korektnoj igri”, rekao je Mitrović.
Čačak je prvo mesto obezbedio pobedama protiv Niša (33:31) i Pastuva (38:32), a Imperatori su pobedili Požarevac sa 48:41 i završili učešće ove godine sa pet pobeda i četiri poraza. Pastuvi su kao i Zmajevi na Severu završili prvenstvo bez pobede (0:9).

 

Mesto i termin odigravanja finalnog turnira na kojem će polufinalisti odlučiti ko će biti flag football šampion Srbije odrediće Odbor za hitna pitanja SAAF posle podnošenja kandidatura učesnika.