Orange Tribe lider posle prvog turnira – ŽFLS 2019

1192
Orange Tribe

Domaćini prvog turnira Orange Tribe nalaze se na prvom mestu Ženske fleg lige Srbije. Ekipa iz Kikinde je na stadionu ŽAK savladala Panthers Ladies i Požarevac Pastuve i stavila se u odličnu poziciju pred drugi od ukupno tri turnira.

Prvi turnir Ženske fleg lige Srbije 2019
Stadion ŽAK, 21.9.2019 13.00

Kikinda Orange Tribe 18 : 6 Požarevac Pastuvi
Pančevo Panthers Ladies 26 : 19 Požarevac Pastuvi
Kikinda Orange Tribe 20 : 6 Pančevo Panthers Ladies

Turnir je otvorio meč između ekipe Orange Tribe i gošći iz Požarevca. Mlada ekipa Kikinde pojačana iskusnom Jelenom Uverić odlično je ušla u utakmicu i stekla ranu prednost, a na odmor je otišla sa tri TD prednosti (18:0). U nastavku meča pobrinule su se da zabeleže pobedu, a Požarevac je zabeležio samo utešni TD za 18:6.

Najzanimljiviji susret viđen je između Panterki iz Pančeva i Požarevca. U prvom poluvremenu viđena je efikasna igra, po dva tačdauna na obe strane posle čega se otišlo na odmor nerešenim rezultatom 12:12. Ipak, u nastavku su Panthers Ladies prelomile. Vođene QB Jelenom Vamović postigle su još dva tačdauna i realizovale PAT akcije što je bilo dovoljno za pobedu. Požarevljanke su uzvratile sa sedam poena i postavile konačnih 26:19 za Pančevo.

Poslednji meč dana je odlučivao ko će biti zauzeti prvu poziciju u ligi posle prvog turnira. Ponovo su domaće Kikinđanke krenule silovito i nisu dozvolile poene Pančevu u prvom poluvremenu. Sa dva TD i jednim PAT pretvaranjem stekle su prednost od 13:0. U drugom delu igre, kao i Požarevcu, dozvolile su samo jedan tačdaun protivnicama. Međutim, ovoga puta i one su dodale još jedan i posle realizovanog PAT poena postavile konačnih 20:6.

Trener Orange Tribe Branislav Fekete pohvalio je kvalitet fudbala koji je viđen u Kikindi:„Pohvalio bih svoje igračice na pokazanoj igri i pobedi na ovom turniru. Kada je reč o mojoj ekipi, u prvoj utakmici se istakla Jelena Uverić, u drugoj Sanja Štetin. Naravno bez saigrača, one ne bi uspele da dođu do izražaja. Čestitao bih i ekipi Požarevca i Pančeva na odličnom turniru i lepom fudbalu koji su priredili našoj publici. Ostaje nam da ispravimo sve greške i da na drugom turniru odigramo jos bolje, jer je ovo samo početak i brzo može da se promeni situacija u ligi”, rekao je Fekete.

Kapiten i QB Panthers Ladies Jelena Vamović ističe zalaganje i zajedništvo svog tima: „S obzirom da je prvi turnir zadovoljna sam igrom svake devojke na terenu, igrale smo do poslednjeg atoma snage i najbitnije igrale smo kao jedan. Završili smo sa skorom 2-1, moglo je bolje, ali smo tek počele. Uočili smo neke greške koje ćemo ispraviti do sledećeg turnira. Istakla bih dobru igru u napadu svoja mlada dva hvatača Anđele Marković i Nevene Sabo, kao i odličnu partiju svog centra, i u napadu i u odbrani, Marije Perić koja je postigla tri tačdauna. Najveći utisak na turniru mi je ostavila cela ekipa Požarevac Pastuvi, devojke su došle u Kikindu sa 5 ljudi i odigrale lavovski. Istakla bih sjajnu igru njihovog raningbeka Ivane Filipović, zadala nam je dosta muka”, izjavila je Vamović.

Nažalost, zbog poslovnih obaveza većeg dela ekipe, aktuelni šampion Obrenovac Hawks je morao da preskoči ovaj turnir i njihove utakmice biće registrovane rezultatom 35-0 u korist preostale tri ekipe.