Banat Bulls – Predstavljanje ekipe pred start Druge lige Srbije

2401
Banat Bulls

Kako bi igračima i navijačima omogućili što kvalitetniji sadržaj, klubovi Pančevo Panthers i Vršac Lavovi su se na obostrano zadovoljstvo odlučili na međusobnu saradnju, a kao rezultat saradnje nastao je prvi srpski regionalni tim Banat Bulls. Prvi deo naziva tima vezan je za južno-banastku geografsku regiju u kojoj se Pančevo i Vršac nalaze, dok je za drugi deo naziva uzeta simbolika jednog snažnog i neustrašivog bića koje već vekovima gospodari banatskom ravnicom. Američki fudbal jedan vrlo zahtevan sport u svakom smislu, evidentno je da se većina srpskih klubova susreće sa sličnim problemima gde je vrlo teško uklopiti i upotpuniti sve segmente vezane za funkcionisanje, među kojima su najkritičniji dužina i kvalitet rostera, treneri, uprava i finansije.

Za početak, prema dogovoru klubova, nije napravljen novi pravni subjekt već je ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji dogovoreno spajanje resursa  dva kluba i zajedničko nastupanje ovih klubova u Drugoj ligi Srbije i Juniorskoj ligi Srbije, gde će KAF Panthers iz Pančeva biti prethodnik i naslednik svih rezultata seniorskog tima, a klub Lavovi iz Vršca biti prethodnik i naslednik svih rezultata juniorskog tima. Kada je reč o ostalim kategorijama, svaki klub će se zasebno baviti razvojem američkog fudbala u svom gradu.

Ekipa je raznovrsna, ali prilično dobro uklopljena. Okosnicu tima čine igrači koji su prošle godine odigrali sezonu u Panterima i Lavovima kao i povratnici iz prvoligaških klubova (Zlatić, Rajković, Agović, Džogazović, Nešić). Značajan deo ekipe čine i juniori oba tima koji zajedno već nastupali u JLS 2018, kao i povratnici iz višegodišnje sportske penzije braća Miroslav i Predrag Markov.

Svakako jedno od najvećih pojačanja predstavlja povratak na teren dvojice trenera sa dugogodišnjim fudbalskim i reprezentativnim iskustvom – Bojan Milić i Predrag Durlić-Vujić.

„Posle nekoliko godina pauze od klupskog fudbala u Srbiji rešio sam zajedno sa Predragom Durlićem Vujićem da se vratim i priključim Banat Bulls-ima. Od samog starta sam prijatno iznenađen načinom na koji su treninzi funkcionisali i kako su momci koji su do prošle godine igrali za dva kluba posle nekoliko treninga postali jedan tim. Tim je odličan spoj iskustva i mladosti koje predvode momci koji su učestvovali u poslednjim reprezentativnim akcijama i koji daju odličan primer mlađim igračima kako treba da se ponašaju na terenu i van njega. Ove sezone nam je osnovni cilj da od ovih momaka napravimo dobar tim i da se plasiramo u play off. Sve preko toga za ovu sezonu je samo bonus. Verujem da će se dobar rad tokom priprema za sezonu videti od samog starta”, rekao je trener Bojan Milić.

Napad Banat Bulls-a će predvoditi dva QB-a. Prvi je reprezentativac Mladen Zlatić, koji je i ponikao u Lavovima iz Vršca, a u međuvremenu igrao u Nemačkoj i u Plavim Zmajevima iz Beograda, dok je drugi Miroslav Markov koji je još 2004. godine počeo kao QB u Panterima, ali je na toj poziciji odigrao poslednju utakmicu 2007.godine. Iza sebe ima nekoliko sezona na poziciji WR-a i aktivan je kao trener u mlađim kategorijama. Ofanzivna linija ima dosta iskusnih momaka koju predvodi reprezentativni OL Džogazović. Na poziciji RB-a Sovilj i Erečković će podjednako deliti nošenja tj. činiti tzv. committee.

Drugi povratnik u sport je defanzivni koordinator Predrag Durlić-Vujić: „Odbrana će delovati kao jedan, spremna da u svakom momentu spreči protivničke napade kako kroz vazduh, tako i po zemlji. Radilo se kvalitetno i svi jedva čekaju prvu utakmicu”, rekao je DC Banata, popularni Bob.

U odbrani Banat Bulls-a će igrati još jedan povratnik – DL Miloš Janković, koji će se priključiti ekipi nakon prvog kola. Lajnbekeri su predvođeni Nebojšom Rajkovićem, koji je u svojoj bogatoj karijeri igrao, između ostalih ekipa, za Vukove, Plave Zmajeve i reprezentaciju Srbije. Pored njega biće LB Mihajlo Miškiv, talentovani mladi lajnbeker koji se vraća na teren nakon pauze zbog povrede. Korpus defanzivnih bekova je sačinjen od mladih i talentovanih igrača, koje predvode iskusni Goran Nikolić i Mikailo Radević, momak koji je prošle godine odigrao svoju poslednju juniorsku sezonu, a koji već ima nekoliko godina fudbala iza sebe.

Ekipa Banat Bulls posebno se zahvaljuje sponzorima i donatorima: ElDorado slot club – Balkan Innovative Technology DOO, Sfinga-Pro, Fitnes studio 8, Mlinokomerc, Max Home, Hiteam, kao i Gradskoj upravi grada Pančeva.

Debitantsku utakmicu u Drugoj ligi Srbije ovaj novi klub igra u gostima protiv ekipe Zemun Pirates, u nedelju 21. aprila od 16 časova na terenu OŠ Sutjeska u Zemunu.

Treneri:
OC/ST Bojan Milić
DC Predrag Durlić Vujić
ST Assistant Aleksa Marković

Igrači:
#1 Trninić Ivan WR
#2 Zlatić Strahinja DB
#10 Spasić Stefan DB
#11 Brankov Strahinja TE
#12 Markov Miroslav QB
#13 Đorđević Vojin WR
#14 Erečković Nemanja RB
#15 Kukolj Uroš WR
#20 Velimirović Igor DB
#21 Spasić Srđan DB
#22 Janjić Đorđe LB
#23 Zlatić Mladen QB
#24 Radević Mikailo DB
#26 Sovilj Marko RB
#28 Maticki Dario DB
#29 Tadić Miljan DB
#33 Nikolić Goran DB
#34 Stojanović Uroš DB
#41 Nešić Bojan TE
#42 Miškiv Mihajlo LB
#44 Rajković Nebojša LB
#50 Markov Predrag DL
#52 Vidić Vladimir OL
#57 Kanački Ivan OL
#63 Anović Marko OL
#69 Pitik Aleksandar OL
#72 Agović Goran OL
#73 Toman Marko OL
#77 Džogazović Miljan OL
#78 Nasufi Damir OL
#79 Petrović Stefan OL
#81 Nikolić Milan WR
#84 Đekić Marko DL
#86 Todorović Marko WR
#88 Savičić Stefan WR
#96 Vasić Marko DL
#99 Milković Aleksa DL